Ameliyatsız Yüz Toparlama İşlemleri Ne Kadar Sürer?

Pınar Çoban

Kayıtlı Üye
Son zamanlarda aynaya baktığımda özellikle yanaklarımda hafif bir sarkma fark ediyorum. Cildim artık eskisi kadar gergin görünmüyor. Cerrahi operasyon düşünmüyorum, o yüzden ameliyatsız yüz toparlama işlemlerini araştırmaya başladım. Fakat bu uygulamaların hem süresi hem de etkisinin ne kadar sürdüğü konusunda çok farklı bilgiler var.

Bazı yerlerde işlem süresinin sadece 30 dakika olduğu, bazılarında ise birkaç seans gerektiği yazıyor. Ayrıca etkisinin 1 yıldan 2 yıla kadar değiştiği söyleniyor. Kullanılan yöntem de sonucu belirliyormuş; örneğin Focus Ultrason veya radyofrekans kolajen üretimini tetiklerken, ip askı gibi işlemler anında toparlanma sağlıyormuş.

Benim kafamı karıştıran, kısa süren ama uzun vadede etkili olan bir yöntem gerçekten var mı sorusu. Çünkü çoğu kişi “hemen fark ettim” dese de kalıcılığı kişiden kişiye değişiyor gibi görünüyor.

Gerçekten ameliyatsız yüz toparlama işlemleri tek seansta etkili olabiliyor mu, yoksa kalıcılık için düzenli tekrar şart mı?

Ben Focus Ultrason yaptırdım, işlem 40 dakika sürdü. Etkisi hemen değil ama 2 ay sonra fark ettim. Şu anda 9. aydayım, hâlâ toparlanmış durumda.

Oyla 0
Ben ip askı yaptırdım, işlem 1 saat bile sürmedi. Sonucu anında gördüm. Ama kalıcılığı yaklaşık 1,5 yıl. Yine de ameliyatsız olduğu için değdi.

Oyla 0
Ben radyofrekans tercih ettim, seanslar kısa ama düzenli olmak gerekiyor. Toplam 5 seans yaptırdım, cildim daha diri görünüyor. Etkisi 1 yıl sürdü.

Oyla 0
Benim cildim gevşek olduğu için iki seans Focus Ultrason uygulandı. Her biri 45 dakika sürdü. Sonuçtan çok memnunum, yüzüm daha belirgin görünüyor.

Oyla 0
Bu işlemler yaşa ve cilt tipine göre değişiyor. Ben 35 yaşındayım, tek seansta bile fark ettim. Ama 6 ay sonra bir kez daha yaptırdım, kalıcılığı arttı.

Oyla 0
Geri
Üst Alt