Ankara’da Saç Ekimi Yaptırmadan Önce Bilinmesi Gerekenler Neler?

Murat Ateş

Kayıtlı Üye
Saç ekimi kararı verdikten sonra fark ettim ki asıl önemli olan şey operasyondan çok öncesinde yapılan hazırlık ve doğru bilgiye ulaşmak. Ankara’da saç ekimi yaptırmayı düşünen biri olarak, “keşke önceden bilseydim” denilen noktaları öğrenmek istiyorum. Çünkü kliniklerle konuşurken genelde işin olumlu tarafları anlatılıyor ama sürecin zorlayıcı yanları çok fazla gündeme gelmiyor.

Özellikle donör alanın durumu, kaç greftin gerçekten ekilebileceği, saç çizgisinin nasıl planlandığı gibi konuların baştan netleşmesi gerektiğini düşünüyorum. Ayrıca operasyon sonrası ilk günler, kabuklanma, şok dökülme ve psikolojik süreç de hafife alınacak şeyler değil. Bunları bilmeden sürece girmenin insanı hayal kırıklığına uğratabileceğini hissediyorum.

Ankara’da saç ekimi yaptırmış olanların, “keşke bunu baştan bilseydim” dediği detaylar benim için çok değerli olur.

Ankara’da saç ekimi yaptırmadan önce mutlaka bilinmesi gerekenler neler, sizce en kritik noktalar hangileri?

Bence en önemli şey beklentiyi doğru ayarlamak. Ben başta daha fazla yoğunluk bekliyordum ama donör alanım buna uygun değilmiş. Bunu önceden bilmek hayal kırıklığını azaltıyor. Ankara’da yaptırdım ve bu konuyu doktorum net anlattığı için sürece daha bilinçli girdim.

Oyla 0
Operasyon sonrası sürecin zorluğunu bilmek önemli. İlk 10–15 gün gerçekten dikkat istiyor. Yatış pozisyonu, yıkama, dışarı çıkma derken insan zorlanıyor. Ben bunu hafife almıştım, keşke daha hazırlıklı olsaydım.

Oyla 0
Donör alan çok kritik. Ekim yapılacak alan kadar arka tarafın durumu da önemli. Ben bu detayı sonradan daha iyi anladım. Ankara’da görüştüğüm iyi klinikler bu konuyu baştan net anlatıyor.

Oyla 0
Şok dökülme sürecini bilmek psikolojik olarak rahatlatıyor. Saçlar dökülünce insan panikliyor ama bunun geçici olduğunu bilmek süreci daha rahat atlatmamı sağladı. Keşke herkes bu konuda daha açık bilgilendirilse.

Oyla 0
Benim için en önemli bilgi, saç ekiminin tek seferlik mucize olmadığıydı. Gerekirse ikinci ekim ihtimali olabileceğini bilerek girdim. Bu gerçekçi bakış açısı Ankara’da yaptırırken beni hayal kırıklığından korudu.

Oyla 0
Geri
Üst Alt