Arkadaşımın Gözünden Yaşlar Geldi... Ama Gülmekten! Dudak Dolgusu Asimetri Hikâyemiz

Simay Balcı

Kayıtlı Üye
İtiraf edeyim, bu postu biraz gülerek yazıyorum çünkü hem komik hem düşündürücü bir olay yaşadık. Yakın arkadaşım geçen yaz dudak dolgusu yaptırdı ve bir akşam buluşmasında konuşurken dudağının bir kenarı hafif yukarıda kalıyordu. Yani resmen asimetrik bir ifade oluşmuştu. Kendisi çok pozitif biri olduğu için hepimiz güldük, o da doktorunu arayıp rötuşla çözdü durumu. Ama bu olay sonrası bende bir çekince oluştu: "Ya bana da olursa?"

Bu yüzden aylarca araştırma yaptım. Instagram’daki “öncesi-sonrası” fotoğraflar, Google’da “dudak dolgusu hataları”, forumlarda yazılan korku dolu deneyimler... Sonra tam tersine, o kadar doğal yapılmış dolgular gördüm ki inanamadım.

Belli ki mesele sadece işlem değil, uzman seçimi, teknik ve malzeme de çok belirleyici.

👉 Asimetrik dolgu riski yaşamamak için hangi kriterlere dikkat ediyorsunuz? Doktorun tecrübesi mi yoksa dolgu markası mı daha önemli sizce?

Ahh bu durumları çok gördüm 😅 Ben makyaj sanatçısıyım ve özellikle ilk defa dudak dolgusu yaptıranlarda simetri problemleri çok sık çıkıyor. Çünkü dudağın her iki tarafındaki kas yapısı aynı değil. Bir de eğer kişi konuşurken ya da gülümserken zaten bir tarafı daha hareketliyse, dolgu sonrasında bu asimetri daha da görünür hale geliyor.

Benim tavsiyem şu: dolguyu ilk seferde eşit yapmak yerine adım adım ilerlemek. Hatta bazı uzmanlar önce bir tarafı yapıp 10 gün sonra diğer tarafı doldurmayı tercih ediyor. Böylece yüz mimiklerine göre daha doğru oranlama yapılıyor.

Ayrıca dolgu malzemesi kalitesi ve kullanılan enjeksiyon tekniği de çok fark ettiriyor. Kısacası tek başına “doktorun iyi olması” yetmiyor, planlama da çok önemli.

Oyla 0
Benim ilk dolguda yaşadığım şey tam olarak buydu! Üst dudağımın sağ tarafı biraz daha yüksekte kalmıştı, çok bariz değil ama ben aynaya baktığımda fark ediyordum. Hatta moralim bozuldu başta çünkü “daha güzel olayım” diye yaptırmıştım.

Sonra öğrendim ki bu çok yaygın bir şeymiş ve çoğu zaman ilk 10 gün içinde o şişlik inince simetri kendi kendine toparlanıyor. Ama geçmezse 15. gün rötuşla düzeltiliyor zaten. Şu an ikinci dolgumdayım ve hiç böyle bir problem yaşamadım.

Bence doktorun rötuş sürecini açık açık anlatması çok önemli. O zaman insan paniklemiyor. Ve kesinlikle bilindik bir dolgu markası kullanılmalı, bazı ucuz markalar erirken asimetri yaratabiliyor.

Oyla 0
Geri
Üst Alt