Aynı Anda Ombre ve Küllü Boya Yaptıran Oldu mu? Tonlar Karışıyor mu?

Ece Topal

Kayıtlı Üye
Selam herkese,
Yakın zamanda saçımı yenilemek için hem ombre hem de küllü boya uygulaması yaptırmayı düşünüyorum ama kafam oldukça karışık. Kuaförüm böyle bir uygulamanın mümkün olduğunu söyledi ancak açıkçası renklerin nasıl bir araya geleceğini tam kestiremiyorum. Özellikle tonların birbirine girip kötü görünmesinden korkuyorum.

Şu an saç rengim açık kestane, uçları hafif açık. Ombreyle uçları daha da açmak, üstlere de küllü bir ton geçmek gibi bir fikir oluştu ama internette tam olarak örnek bulamıyorum. Küllü tonlar zaten bazen yeşile ya da griye dönebiliyor, ombreyle birleşince doğal mı durur yoksa karmaşık mı, onu merak ediyorum.

Bu tarz bir uygulamayı deneyenler varsa renk geçişleri nasıl oldu?
Özellikle soğuk alt tonlu küllü boya ile açıcıyla açılmış ombre aynı saçta griye ya da turuncuya dönme gibi sorunlar yarattı mı?

Kendi deneyimini paylaşanların fotoğrafları olursa harika olur ama yazılı anlatımlar bile benim için yeterli. Sonuçta bu uygulama sadece trend olduğu için değil, gerçekten doğru yapılırsa çok şık durabilir diye düşünüyorum. Ama bir hata olursa geri dönmesi de zor olabilir.

Bu konuda deneyimi olanlardan fikir alabilirsem çok iyi olur. İyi sonuç alanlar hangi markayı, hangi tonu kullandı, seans sayısı neydi, bunlar benim için belirleyici olacak.

Geçen yaz tam da bu uygulamayı yaptırdım. Diplerim koyu küllü kahve, uçlara doğru da ombre geçişli açık bej sarı uygulandı. Kuaförüm “tonlar birbirine karışmaz ama geçişin yumuşak olması önemli” dedi. Uygulama esnasında birkaç gölgeleme yapıldı ve sonuç inanılmaz doğaldı.

İlk gün biraz farklı geldi, özellikle küllü tonun matlığı ve uçlardaki sıcaklık birbirine zıt gibiydi. Ama 2 hafta sonra renk iyice oturdu, neredeyse gölgeymiş gibi durmaya başladı. Bence püf noktası, ara geçiş renginin iyi ayarlanması. Ne çok soğuk ne de çok sıcak olacak şekilde denge sağlanırsa harika sonuç veriyor.

Benim tavsiyem, bu uygulamayı yaparken kuaförünle detaylı konuş, ara ton kullandığından emin ol. Küllü renkler tek başına yapıldığında griye kaçabiliyor ama ombreyle dengelenirse çok modern duruyor.

Oyla 0
Ben 2 ay önce böyle bir işlem yaptırdım ve maalesef çok iyi sonuç alamadım. Dipleri küllü kumral, uçlara doğru açık sarı ombre geçişi yapıldı ama renkler birbirine karıştı ve saçımın bazı yerleri yeşile çaldı. Kuaför küllü boyayı fazla bekletti, açılmış saçın üzerine direkt uyguladı. Bu yüzden istediğimiz pastel geçiş yerine donuk ve kirli bir ton çıktı.

Sonrasında toner uygulandı ama yine de ilk görüntüden memnun kalamadım. Özellikle küllü boya, açılmış saçın üstünde kontrolsüz durabiliyor. Uçlar önceden yıpranmışsa renk farklı tutuyor. Bence küllü tonla ombreyi birlikte yaptıracaksan, uçların çok iyi durumda olması şart.

Eğer tekrar yaptırırsam mutlaka 2 seans halinde yaptırırım; önce ombre, sonra birkaç gün sonra küllü boya. Böylece saçın yapısına göre kontrol etmek daha kolay olur.

Oyla 0
Geri
Üst Alt