Tuba Özkan
Kayıtlı Üye
Saçlarımla ilgili en büyük sorunum hem çok çabuk yağlanması hem de aynı anda kepek yapması. Normalde yağlı saçlarda kepek olmaz diye düşünürdüm ama bende tam tersi bir durum var. Saçımı yıkadıktan bir gün sonra diplerim yağlı görünüyor, aynı zamanda özellikle saç diplerinde ve omuzlarımda beyaz kepekler fark ediyorum. Bu durum beni hem görüntü olarak rahatsız ediyor hem de saç bakımında ne yapmam gerektiğini iyice karıştırıyor.
Saçımı sık yıkasam yağlanma azalır gibi oluyor ama kepek artıyor. Daha seyrek yıkadığımda ise kepek biraz azalıyor ama bu sefer yağlanma çok belirginleşiyor. Kullandığım şampuanları sürekli değiştiriyorum ama net bir çözüm bulamadım. Bazen saç derimin hem yağlı hem de sanki kurumuş gibi davrandığını hissediyorum.
Bu iki sorunun aynı anda olmasının altında ne yatıyor gerçekten merak ediyorum.
Saçın hem çok çabuk yağlanıp hem de kepek yapmasının temel nedeni ne olabilir?
Saçımı sık yıkasam yağlanma azalır gibi oluyor ama kepek artıyor. Daha seyrek yıkadığımda ise kepek biraz azalıyor ama bu sefer yağlanma çok belirginleşiyor. Kullandığım şampuanları sürekli değiştiriyorum ama net bir çözüm bulamadım. Bazen saç derimin hem yağlı hem de sanki kurumuş gibi davrandığını hissediyorum.
Bu iki sorunun aynı anda olmasının altında ne yatıyor gerçekten merak ediyorum.
Saçın hem çok çabuk yağlanıp hem de kepek yapmasının temel nedeni ne olabilir?