Saçlarım Çok Çabuk Yağlanıyor ve Aynı Anda Kepek Yapıyor, Neden Olabilir?

Tuba Özkan

Kayıtlı Üye
Saçlarımla ilgili en büyük sorunum hem çok çabuk yağlanması hem de aynı anda kepek yapması. Normalde yağlı saçlarda kepek olmaz diye düşünürdüm ama bende tam tersi bir durum var. Saçımı yıkadıktan bir gün sonra diplerim yağlı görünüyor, aynı zamanda özellikle saç diplerinde ve omuzlarımda beyaz kepekler fark ediyorum. Bu durum beni hem görüntü olarak rahatsız ediyor hem de saç bakımında ne yapmam gerektiğini iyice karıştırıyor.

Saçımı sık yıkasam yağlanma azalır gibi oluyor ama kepek artıyor. Daha seyrek yıkadığımda ise kepek biraz azalıyor ama bu sefer yağlanma çok belirginleşiyor. Kullandığım şampuanları sürekli değiştiriyorum ama net bir çözüm bulamadım. Bazen saç derimin hem yağlı hem de sanki kurumuş gibi davrandığını hissediyorum.

Bu iki sorunun aynı anda olmasının altında ne yatıyor gerçekten merak ediyorum.

Saçın hem çok çabuk yağlanıp hem de kepek yapmasının temel nedeni ne olabilir?

Bende de aynı durum vardı ve dermatoloğa gittiğimde saç derimin aslında hassas olduğu söylendi. Yağ üretimi fazla ama deri bariyeri zayıf olunca kepek oluşabiliyormuş. Yani yağlı saç kepek yapmaz diye bir kural yokmuş.

Yanlış şampuan kullanımı bu durumu çok tetikliyor. Ben çok sert şampuanlar kullandığımda saç derim daha fazla yağ üretmeye başladı ve kepek arttı. Daha dengeli bir şampuana geçince ikisi birlikte azaldı.

Stres ve beslenme de çok etkiliyor. Yoğun dönemlerde hem yağlanma hem kepek artıyor bende. Sadece ürün değil, yaşam tarzı da etkili oluyor.

Saç derisi mantarı gibi durumlar da bu tabloyu oluşturabiliyor. Ben tedavi şampuanı kullandığımda belirgin rahatlama yaşadım.

Saç derisi yağlı ama susuz kalmış olabilir. Bu durumda kepek oluşması çok normal. Nemlendirmeye odaklanınca bende fark oldu.

Geri
Üst Alt