Saçlarım Eskisine Göre Çok Daha Çabuk Kırılıyor, Yaşla İlgisi Olabilir Mi?

Kevser Altun

Kayıtlı Üye
Son birkaç yıldır saçlarımın çok daha çabuk kırıldığını fark ediyorum. Eskiden aynı işlemleri yapardım, aynı ürünleri kullanırdım ama bu kadar hızlı yıpranmazdı. Şimdi ise en ufak şeyde uçlar kırılıyor, saçlar daha dayanıksız gibi geliyor. Bu durum beni ister istemez “acaba yaşla mı alakalı” diye düşündürüyor.

Yaş ilerledikçe ciltte değişimler oluyor, bunu kabul ediyorum ama saçlar da bu kadar etkileniyor mu bilmiyorum. Hormonal değişimler, stres, yaşam tarzı derken hepsinin bir payı olabilir mi diye düşünüyorum. Kendime daha iyi baktığımı düşündüğüm halde saçlarımın bu kadar hassaslaşması moral bozucu.

Benimle aynı dönemde benzer şeyleri yaşayanlar varsa, bunun gerçekten yaşla bağlantılı olup olmadığını ve nasıl başa çıktıklarını çok merak ediyorum.

Saçların yaş ilerledikçe daha çabuk kırılması normal mi, bunu yaşayanlar ne yaptı?

Ben de 30’lardan sonra saçlarımın daha hassaslaştığını fark ettim. Doktorum bunun hormonal değişimlerle bağlantılı olabileceğini söylemişti. Bakım rutinimi değiştirdikten sonra kırılma biraz azaldı.

Oyla 0
Yaş tek başına sebep değil bence ama etkisi var. Eskiden her şeyi kaldıran saçlar şimdi daha nazik davranılmasını istiyor. Isıyı azalttım, fark ettim.

Oyla 0
Bende stresle de bağlantılı çıktı. Aynı yaşlardayken stresim arttı, saçlarım da daha çabuk kırılmaya başladı. Hayat düzeni de çok etkiliyor.

Oyla 0
Beslenme de önemli. Yaş ilerledikçe vücudun ihtiyaçları değişiyor. Ben protein ve vitamin alımına dikkat edince saçlarım biraz daha dayanıklı oldu.

Oyla 0
Tamamen yaşla alakalı demem ama saç yapısı zamanla değişiyor. Eskisi gibi davranınca kırılıyor. Daha nazik bakımla durumu kontrol altına alabildim.

Oyla 0
Geri
Üst Alt