Boya Sonrası Saçlarım Eskisine Göre Daha Çabuk Karışıyor

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan Esra
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

Esra

Kayıtlı Üye
Saçımı boyattıktan sonra fark ettiğim ilk şeylerden biri karışma oldu. Eskiden saçımı yıkadıktan sonra birkaç taramada açılırdı. Şimdi ise daha ıslakken bile düğüm oluyor, tararken daha dikkatli olmam gerekiyor. Özellikle uçlar hemen birbirine giriyor.

Bu durum beni günlük hayatta da zorluyor. Saçımı açık bırakmak istemediğim günler oluyor çünkü gün içinde sürekli elim saçımda kalıyor. Topladığımda da düğümler daha çabuk oluşuyor. Açıkçası bu kadar çabuk karışan bir saçla yaşamak yorucu.

Bakım yapıyorum ama sanki sadece geçici rahatlama sağlıyor. Birkaç saat sonra yine aynı durum. “Boya saçın kayganlığını mı alıyor” diye düşünmeye başladım. Bunun gerçekten boya kaynaklı olup olmadığını ve azaltmanın bir yolu olup olmadığını öğrenmek istiyorum.

Saç boyasından sonra saçların daha çabuk karışmasının sebebi nedir ve bu durumla başa çıkmak mümkün mü?

Boya saçın yüzeyini pürüzlü hale getiriyor, o yüzden teller birbirine daha kolay takılıyor. Ben saçımı tararken acele etmemeyi öğrenince kırılma da azaldı.

Oyla 0
Uçlar en hassas kısım. Ben uçlara özel bir ürün ekleyince saçım gün içinde daha az düğümlenmeye başladı.

Oyla 0
Ben karışmayı tamamen bitiremedim ama kontrol altına aldım. Daha yavaş tarama, nazik davranma ve uçlara odaklanma saçımı daha yönetilebilir yaptı.

Oyla 0
Geri
Üst Alt