Boya Sonrası Saçların Sertleşmesi Normal Mi?

Dilara Sevim

Kayıtlı Üye
Saçımı boyattıktan sonra en çok rahatsız olduğum şey saçlarımın dokusunun değişmesi oldu. Eskiden daha yumuşak ve akışkan olan saçlarım, boya sonrası sanki sertleşmiş gibi hissettiriyor. Tararken takılıyor, dokunduğumda esnekliği azalmış gibi geliyor. Renk güzel ama saçın hissi hiç hoş değil.

Bu sertlik kalıcı mı yoksa zamanla geçecek bir durum mu, bunu anlayamıyorum. Maske yapıyorum ama bazen saçlarım daha da ağırlaşıyor, bazen de hiçbir etkisi olmuyor. Saçımdaki bu değişim beni “acaba fazla mı yıprandı” diye düşündürüyor.

Saçın görünümü kadar hissi de önemli olduğu için bu durum beni rahatsız ediyor. Aynı şeyi yaşayan var mı merak ediyorum.

Boya sonrasında saçların sertleşmesi normal mi, yoksa saçın ciddi zarar gördüğünü mü gösterir?

Boya sonrası sertlik çok yaygın. Boya saç telinin dış tabakasını açtığı için saç daha pürüzlü hissediliyor. Doğru bakım yapılırsa zamanla yumuşuyor.

Oyla 0
Ben ilk haftalarda sertlik yaşadım ama düzenli nem maskesiyle toparladı. Protein ağırlıklı ürünleri abartınca daha da sertleşmişti, denge önemli.

Oyla 0
Isı kullanımı sertliği artırıyor. Boyadan sonra fön ve maşa bırakınca saçım daha çabuk yumuşadı. Bu farkı net gördüm.

Oyla 0
Saçın sertleşmesi her zaman “yanma” anlamına gelmiyor. Çoğu zaman nem eksikliğinden oluyor. Ben bunu fark edince bakımımı değiştirdim.

Oyla 0
Kuaförüm sertliğin boya sonrası çok normal olduğunu, saçın yeniden nem kazanması gerektiğini söylemişti. Sabırla bakım yapınca saçlarım eski hissine yaklaştı.

Oyla 0
Geri
Üst Alt