Bacak Estetiği Ameliyatsız Yapılabilir Mi, Gerçekten Etkili Oluyor Mu?

Bilge Şenses

Kayıtlı Üye
Benim en çok merak ettiğim konulardan biri de bu: Ameliyatsız yöntemlerle bacak estetiği gerçekten işe yarıyor mu? Çünkü açıkçası ameliyat fikri beni biraz korkutuyor. Spor ve diyetle belli bir yere kadar ilerleniyor ama bacak formunu tamamen değiştirmek zor. Bu yüzden ameliyatsız çözümleri araştırdım.

Doktorların anlattığına göre bu yöntemler arasında lazer lipoliz, radyofrekans, HIFU, mezoterapi ve dolgu uygulamaları yer alıyor. Bu işlemler ciltte sıkılaşma, yağ dokusunda azalma ve daha düzgün bir görünüm sağlamayı hedefliyor.

Ancak etkileri kişiden kişiye değişiyor. Hafif şekil bozukluklarında gayet yeterli olurken, ileri seviyede sarkma veya kalınlık varsa cerrahi müdahale daha kalıcı sonuç veriyormuş.

Benim aklımdaki soru şu: “Gerçekten bu işlemlerle bacak formu değişir mi, yoksa sadece geçici bir sıkılaşma mı sağlanır?” Çünkü doğal görünüm istiyorum ama kısa sürede eski haline dönmesinden de çekiniyorum.

Sizce ameliyatsız yöntemler uzun vadede işe yarar mı, yoksa sadece kısa süreli bir toparlanma mı sağlar?

Ben HIFU yaptırdım, ilk üç ayda bacak cildim belirgin şekilde sıkılaştı. Kalıcılığı sınırlı ama düzenli yaptırınca etkisi artıyor.

Oyla 0
Ameliyatsız yöntemler küçük düzeltmeler için iyi ama kalın bacaklarda yetersiz kalıyor. Ben lazer lipolizle toparlanma sağladım, hâlâ etkisi devam ediyor.

Oyla 0
Ameliyatsız işlemler hafif deformasyonlarda işe yarıyor. Ben radyofrekansla iç bacak sarkmasını toparlattım. Cerrahiye göre etkisi daha kısa ama görünüm fark edilir derecede iyileşti.

Oyla 0
Çözüm
Cilt sıkılaştırmada güzel sonuç veriyor ama kalın bacaklarda kalıcı değil. Ameliyatsız yöntemler daha çok ufak dokunuşlar için ideal.

Oyla 0
Geri
Üst Alt