Bakım Yapsam Bile Saçlarım Mat Görünüyor, Nerede Yanlış Yapıyorum?

Nilay Türker

Kayıtlı Üye
Saçlarıma bakım yapmadığımı kimse söyleyemez ama buna rağmen aynaya baktığımda saçlarım hep mat ve cansız görünüyor. Maske yapıyorum, krem kullanıyorum, serum sürüyorum ama sonuç değişmiyor. Kuaförden çıktığım gün biraz daha iyi duruyor, birkaç yıkama sonra yine o donuk görüntü geri geliyor.

Bazen fazla ürün kullandığımı düşünüyorum, bazen de yanlış ürün seçtiğimi. “Saçı besliyorum” derken belki de saçımı yoruyorum ama bunu nasıl ayırt edeceğimi bilmiyorum. Özellikle boyalı değilken bile saçlarımın bu kadar mat olması beni daha da şaşırtıyor. Eskiden çok daha az ürünle daha canlı görünen saçlarım vardı.

Bir yerde mutlaka yanlış yaptığımı hissediyorum ama nerede olduğunu bulamıyorum. O yüzden gerçekten bu sorunu yaşayan ve çözenlerin deneyimlerini duymak istiyorum.

Bakım yapmasına rağmen saçları mat kalan ve bunun nedenini çözen var mı, nerede yanlış yapıyoruz?

Benim saçlarım da bakım yaptıkça matlaşıyordu. Meğer protein ağırlıklı ürünleri çok sık kullanıyormuşum. Bir süre ara verince saçlarım daha yumuşak ve parlak görünmeye başladı. Fazlası gerçekten zarar.

Oyla 0
Bende en büyük sorun yanlış şampuandı. Sülfatlı bir şampuan saçımı çok kurutuyormuş. Daha nazik bir şampuana geçince saçlarımın görüntüsü zamanla değişti. Tek başına maske yetmiyor bazen.

Oyla 0
Saçları çok yıkamak da matlığa sebep olabiliyor. Ben eskiden her gün yıkıyordum. Yıkama sıklığını azaltınca saçımın doğal parlaklığı yavaş yavaş geri geldi.

Oyla 0
Ürünleri saç derisine sürmek de saçımı matlaştırıyormuş. Artık maskeyi sadece boylara ve uçlara uyguluyorum. Bu küçük değişiklik bile fark yarattı.

Oyla 0
Açıkçası ben de hâlâ tam çözemedim ama bakım rutinimi sadeleştirdim. Az ürün, düzenli bakım saçlarımı daha iyi hissettiriyor. Bazen çok şey yapmak daha kötü olabiliyor.

Oyla 0
Geri
Üst Alt