Bebek Saç Dökülmesi İçin Ne Yapmalı? Doğal Yağ ve Masaj Yöntemleri

Cemre Cankaya

Kayıtlı Üye
Kızım 6 aylık ve saçları hâlâ oldukça seyrek. Özellikle tepe kısmı açık gibi duruyor. Dökülme doğduktan sonra başladı ama hâlâ tam toparlamadı. Doktor “normal” diyor ama annelik içgüdüsüyle insan yine de bir şeyler yapmak istiyor.

Bazı anneler zeytinyağıyla masaj öneriyor, bazıları hindistan cevizi yağı kullanmış. Ben birkaç kez denedim ama emin olamadım. Yağı az sürsem etkisi olmuyor gibi geliyor, fazla sürsem de saç diplerinde kalıyor. Bazen banyo sonrası hafif masaj yapıyorum, bazen de sadece suyla duruluyorum. Açıkçası doğru sıklığı ve miktarı bulmakta zorlanıyorum.

Bebeğimin saç derisi hassas olduğu için yanlış bir şey yapmak istemiyorum. Gerçekten işe yarayan doğal bir yöntem varsa öğrenmek istiyorum.

Siz nasıl yaptınız? Bebek saç dökülmesi için evde uygulanabilecek doğal yağ veya masaj yöntemi var mı?

Çözüm
Benim oğlumda da aynı durumdaydı. Doktor “en etkili yöntem nazik masaj ve temiz cilt” dedi. Ben haftada bir kez hindistan cevizi yağıyla 3–4 dakika parmak uçlarımla masaj yapıyorum. Ne kızarıklık kaldı ne dökülme. Düzenli yapınca fark net görülüyor.
Ben zeytinyağını çok az miktarda parmak uçlarımla uyguluyorum. Haftada bir kez, banyo öncesi 5–10 dakika bekletip yıkıyorum. Yeni saçlar o dönem daha hızlı çıktı.

Oyla 0
Hindistan cevizi yağı daha hafif oluyor. Cildi yağlandırmadan nemlendiriyor. Ben haftada iki kez kullanıyorum, masajı da nazikçe yapıyorum. Gerçekten fark ettiriyor.

Oyla 0
Ben masajı duş sonrası yapıyorum, cilt zaten yumuşamış oluyor. Yağ yerine bebek losyonu kullanıyorum, dökülme azaldı. Belki cilt tipine göre değişiyor.

Oyla 0
Doğal yağlar güzel ama fazla uygulama gözenekleri tıkayabiliyor. Ben sadece haftada bir kez hindistan cevizi yağı sürüyorum. Cilt nefes alıyor, saçlar daha sağlıklı çıkıyor.

Oyla 0
Benim oğlumda da aynı durumdaydı. Doktor “en etkili yöntem nazik masaj ve temiz cilt” dedi. Ben haftada bir kez hindistan cevizi yağıyla 3–4 dakika parmak uçlarımla masaj yapıyorum. Ne kızarıklık kaldı ne dökülme. Düzenli yapınca fark net görülüyor.

Oyla 1
Çözüm
Geri
Üst Alt