Bebek Saç Dökülmesi Hangi Durumda Tehlikelidir? Doktora Ne Zaman Gidilmeli?

Cemre Soylu

Kayıtlı Üye
Kızım 5 aylık ve doğduğundan beri ara ara saç dökülmesi oluyordu ama son haftalarda biraz daha arttı. Özellikle banyo sonrası ya da yastığında küçük saç telleri görüyorum. Önceleri “normaldir” diye düşündüm ama şimdi bazı yerlerde kafa derisi daha belirgin hale geldi. Açıkçası bu kadar seyrelmesini beklemiyordum.

Doktorumuz ilk kontrolde “endişelenme, geçici” demişti ama dökülme durmadı. Acaba bir vitamin eksikliği ya da başka bir rahatsızlık mı var diye düşünmeden edemiyorum. Saçla birlikte ciltte kuruluk, pullanma veya döküntü yok ama yine de içim rahat değil.

Bir anne olarak erken fark etmek istiyorum, geç kalmak istemem.

Sizce hangi durumlarda saç dökülmesi normal süreci aşıyor? Ne zaman doktora gitmek gerekir, tehlikeli bir durumun işareti olabilir mi?

Çözüm
Bizim oğlumda da benzer durum olmuştu. Doktor “tehlikeli sayılmaz, ama eğer dökülme 1 yaş sonrası da devam ederse o zaman bakarız” dedi. Saç dökülmesi çoğu bebekte 2–6 ay arasında olur ve tamamen geçici. Cilt sağlamsa korkma, zamanla toparlanıyor.
Benim kızımda da dökülme çoktu ama doktor “ciltte yara, kızarıklık, kabuklanma yoksa sorun yok” dedi. Bunlar varsa muayene gerekebilir. Yoksa geçici.

Oyla 0
Eğer dökülmeyle birlikte kaşıntı, kepek, ya da ciltte incelme varsa dermatoloğa gitmek iyi olur. Bizde mantar şüphesi vardı, erken teşhisle çözüldü.

Oyla 0
Ben de endişelenmiştim. Doktor “bebeğin genel hali iyiyse, kilo alıyorsa ve ciltte sorun yoksa saç dökülmesi tek başına tehlike değildir” dedi.

Oyla 0
Bizde vitamin eksikliği çıkmıştı ama başka belirtiler de vardı. Halsizlik, iştahsızlık gibi. Sadece saç dökülmesiyse büyük ihtimal hormon kaynaklıdır.

Oyla 0
Bizim oğlumda da benzer durum olmuştu. Doktor “tehlikeli sayılmaz, ama eğer dökülme 1 yaş sonrası da devam ederse o zaman bakarız” dedi. Saç dökülmesi çoğu bebekte 2–6 ay arasında olur ve tamamen geçici. Cilt sağlamsa korkma, zamanla toparlanıyor.

Oyla 0
Çözüm
Geri
Üst Alt