Bebek Saçı Neden Dökülür? Vitamin Eksikliği mi, Genetik mi?

Hülya Demirtaş

Kayıtlı Üye
Kızım şu an 4 aylık ve saçları doğduğundan beri ciddi şekilde azaldı. İlk başta “her bebekte olur” dediler ama artık tepe kısmı neredeyse tamamen açık. Bazen banyo sonrası küçük teller elime geliyor, bazen yastıkta fark ediyorum. İçim rahat etmiyor çünkü doğduğunda saçları gerçekten gürdü.

Bir süredir araştırıyorum; kimisi hormon değişimi diyor, kimisi “vitamin eksikliğinden olur” diyor. Anne sütüyle besliyorum, takviye kullanmıyorum ama acaba benim beslenmem yetersiz mi diye düşünmeden edemiyorum. Bazı yerlerde “genetik olabilir” yazıyor ama eşim de ben de saç açısından sıkıntı yaşamamışız.

Bebeklerin vücudu hızla değiştiği için her şey normal olabilir diyorlar ama annelik işte, insan yine de endişeleniyor.

Sizce bu dökülme gerçekten normal mi? Vitamin eksikliğiyle ilgisi olabilir mi, yoksa tamamen genetik bir süreç mi yaşanıyor?

Çözüm
Aynı süreci biz de yaşadık. Doktorum çok net söyledi: “Bu, bebeklerin doğum sonrası hormon dengesinin oturmasıyla ilgili.” 6. aya kadar devam edebilir, sonra yeni saçlar çıkar. Vitamin eksikliğinden değil, tamamen doğal bir süreç. Tek yapman gereken sabırlı olmak ve nazik bakım yapmak.
Benim oğlumda da aynı durum vardı. Doktor “tamamen hormonal” dedi. Doğum sonrası bebekte anne hormonları azalınca dökülme olurmuş. Vitaminle alakası yok, doğal bir süreç.

Oyla 0
Benim kızım 3. ayında baya dökülmüştü. Doktor “anne sütü alan bebekte vitamin eksikliği nadir olur” dedi. Sadece senin beslenmen dengeli olsun yeterli.

Oyla 0
Bizim ailede saç geç çıkar, genetik olabilir demişlerdi. Gerçekten 5. aydan sonra yeni saçlar geldi. Hatta rengi bile açıldı. Genetik faktörler etkiliyor ama kalıcı değil.

Oyla 0
Vitamin eksikliği ancak bebekte başka belirtilerle olur. Mesela iştahsızlık, ciltte solgunluk gibi. Sadece saç dökülmesi varsa büyük ihtimalle normal dönemsel dökülmedir.

Oyla 0
Aynı süreci biz de yaşadık. Doktorum çok net söyledi: “Bu, bebeklerin doğum sonrası hormon dengesinin oturmasıyla ilgili.” 6. aya kadar devam edebilir, sonra yeni saçlar çıkar. Vitamin eksikliğinden değil, tamamen doğal bir süreç. Tek yapman gereken sabırlı olmak ve nazik bakım yapmak.

Oyla 1
Çözüm
Geri
Üst Alt