Cemre Soylu
Kayıtlı Üye
Kızım 5 aylık ve doğduğundan beri ara ara saç dökülmesi oluyordu ama son haftalarda biraz daha arttı. Özellikle banyo sonrası ya da yastığında küçük saç telleri görüyorum. Önceleri “normaldir” diye düşündüm ama şimdi bazı yerlerde kafa derisi daha belirgin hale geldi. Açıkçası bu kadar seyrelmesini beklemiyordum.
Doktorumuz ilk kontrolde “endişelenme, geçici” demişti ama dökülme durmadı. Acaba bir vitamin eksikliği ya da başka bir rahatsızlık mı var diye düşünmeden edemiyorum. Saçla birlikte ciltte kuruluk, pullanma veya döküntü yok ama yine de içim rahat değil.
Bir anne olarak erken fark etmek istiyorum, geç kalmak istemem.
Sizce hangi durumlarda saç dökülmesi normal süreci aşıyor? Ne zaman doktora gitmek gerekir, tehlikeli bir durumun işareti olabilir mi?
Doktorumuz ilk kontrolde “endişelenme, geçici” demişti ama dökülme durmadı. Acaba bir vitamin eksikliği ya da başka bir rahatsızlık mı var diye düşünmeden edemiyorum. Saçla birlikte ciltte kuruluk, pullanma veya döküntü yok ama yine de içim rahat değil.
Bir anne olarak erken fark etmek istiyorum, geç kalmak istemem.
Sizce hangi durumlarda saç dökülmesi normal süreci aşıyor? Ne zaman doktora gitmek gerekir, tehlikeli bir durumun işareti olabilir mi?