Bebek Sarısı Tonları Sarışınlarda Bile Bakım Gerektiriyor mu? Kullananlar Memnun mu?

Nuket Atabey

Kayıtlı Üye
Selamlar,
Yıllardır saç rengim küllü sarıya yakın tonlarda ama son dönemde “bebek sarısı” denen yumuşak, çok açık tonlar dikkatimi çekiyor. Özellikle Instagram’da ya da kataloglarda gördüğümde o doğal parlaklık ve zarif duruşa hayran kaldım. Fakat çoğu yerde bu tonların ciddi bakım gerektirdiği yazıyor.

Ben zaten sarışın sayılırım, saçımda açıcı var ama şu anda rengi nispeten stabil. Bu yeni tonu denemek istesem saçım daha fazla yıpranır mı bilmiyorum. Her kuaför başka bir şey söylüyor; biri “hiç uğraşmadan geçeriz” derken biri “sürekli rötuş ister” diyor.

Bu tonu denemiş, özellikle sonradan memnun kalmış olan var mı?
Günlük ya da haftalık bakımlarınız nasıl değişti?
Sarıdan sarıya geçiş kolay gibi görünse de arka planda ne yaşandığını merak ediyorum açıkçası.

İyi bir saç görüntüsünün sürdürülebilir olması benim için çok önemli. 3 hafta sonra solmuş bir renk yerine, uzun vadede güzel duran bir görünüm istiyorum. Gerçek deneyimlerinizi duymak benim için en değerli rehber olacak.

Ben doğuştan sarışınım ama tonum küllüye yakın. Geçen sene kuaförümle birlikte daha parlak ve açık bir ton olan bebek sarısına geçmeye karar verdik. İlk çıktığında bayıldım, ışıkta resmen saçım parlıyordu. Ama açık konuşayım, bakım kısmı beni baya zorladı. Her hafta özel şampuan, mor maske ve protein bakımı şart oldu.

Bebek sarısı çok güzel ama saç ne kadar açık olursa, o kadar hassas hale geliyor. Güneşte kuruma yaptı, uçlar çabuk yıprandı. Buna rağmen yine de pişman değilim, çünkü görünüşü gerçekten çok zarifti. Ama az bakım isteyenler bu tona bulaşmasın derim.

Oyla 0
Benim saçım zaten açık buğday ve yıllardır sarı tonları kullanıyorum. Geçen ay kuaförüm “bebek sarısı deneyelim, çok moda” dedi. İlk başta çok uçuk geldi ama zamanla alıştım. Özellikle ten rengimle birleşince çok tatlı durdu. Renk anlamında çok memnun kaldım.

Bakım kısmı ise diğer sarılardan çok da farklı değildi. Zaten saçımı düzenli kestiriyorum ve nem maskesi yapıyorum. Ekstra sadece UV korumalı bir sprey kullanmaya başladım. Dikkat edersen yıpranma yaşamazsın. Ama röfleli saçlarda bebek sarısı daha çabuk akıyor, bu da aklında olsun.

Oyla 0
Geri
Üst Alt