Bebeklerde Saç Dökülmesi İçin En İyi Şampuan Hangisi?

Nisa Tandoğan

Kayıtlı Üye
Oğlum 5 aylık ve son birkaç haftadır saçları belirgin şekilde dökülüyor. Doktor “normal, geçici dökülme” dedi ama ben yine de yanlış ürün kullanmak istemiyorum. Şu anda sıradan bir bebek şampuanı kullanıyorum ama içeriğine bakınca parfüm, SLS ve alkol gibi maddeler görünce endişelendim. Her markanın üzerinde “doğal”, “organik”, “hassas ciltler için” yazıyor ama ne kadar güvenilir bilemiyorum.

Banyo sonrası bazen saç dipleri kuruyor, hatta hafif pullanma bile oluyor. Acaba şampuan mı fazla kurutuyor diye düşünüyorum. Bazı anneler “şampuanı tamamen bırak, sadece suyla yıka” diyor, bazıları ise “bitkisel içerikli ürünleri tercih et” diye öneriyor. Arada kaldım açıkçası.

Gerçekten bebeğin saç dökülmesini artırmadan, hatta mümkünse azaltacak bir şampuan var mı?

Siz hangi markayı kullandınız, saç dökülmesini fark edilir şekilde azaltan güvenli bir ürün bulabildiniz mi?

Çözüm
Bizim kızda da dökülme olmuştu. Doktor “şampuan sade ve parfümsüz olsun, fazla köpürmesin” dedi. Sebamed Baby aldım, düzenli kullandım. 2 haftada fark ettim, ne kabuk kaldı ne dökülme. En önemlisi sade içerikli ürün seçmek. Gerçekten işe yarıyor.
Ben Sebamed Baby kullanıyorum, parfüm içermiyor ve cildi kurutmuyor. Dökülme bir süre sonra azaldı. Köpüğü az ama temizlik hissi güzel, doktor da onaylamıştı.

Oyla 0
Mustela’nın yenidoğan serisini çok beğendim. Hafif kokulu ama ciltte tahriş yapmıyor. Özellikle saç derisinde kuruluk varsa iyi geliyor.

Oyla 0
Ben Johnson’s Baby’den vazgeçtim çünkü fazla köpürüyordu. Şimdi Chicco Natural Sensation kullanıyorum, içeriği sade. Dökülme neredeyse tamamen durdu.

Oyla 0
Bende La Roche-Posay Lipikar serisi işe yaradı. Dermatolojik olduğu için çok nazik. Biraz pahalı ama uzun süre gidiyor, bence değer.

Oyla 0
Bizim kızda da dökülme olmuştu. Doktor “şampuan sade ve parfümsüz olsun, fazla köpürmesin” dedi. Sebamed Baby aldım, düzenli kullandım. 2 haftada fark ettim, ne kabuk kaldı ne dökülme. En önemlisi sade içerikli ürün seçmek. Gerçekten işe yarıyor.

Oyla 1
Çözüm
Geri
Üst Alt