Bebeklerde Saç Dökülmesi Neden Olur? Normal mi, Yoksa Bir Sorun mu Var?

Kevser Altun

Kayıtlı Üye
Kızım şu an 3 aylık ve son birkaç haftadır saçlarının belirgin şekilde döküldüğünü fark ettim. İlk doğduğunda simsiyah gür saçları vardı, şimdi tepe kısmı neredeyse seyrek kaldı. Başta “her bebekte olur” dediler ama açıkçası endişelenmeye başladım. Banyodan sonra havluda bile minik saçlar kalıyor.

Kafasının arka kısmında da biraz açılma var, uyurken sürekli o tarafa dönüyor. İnternette okuyunca kimisi “tamamen normal, zamanla yenisi çıkar” diyor, kimisi “vitamin eksikliğinden olabilir” diyor. O yüzden kafam karıştı. Ek gıdaya başlamadık henüz, sadece anne sütü alıyor. Beslenmem gayet düzenli ama acaba benim yediklerim bile etkiliyor mu diye düşünüyorum.

Bir yandan doktora sormak istiyorum ama panik yapmak da istemiyorum. Saç dökülmesi bu dönemde normal mi, yoksa altta başka bir sebep mi aramak gerekir?

Siz de bebeklerinizde böyle bir dönem yaşadınız mı, ne kadar sürdü?

Çözüm
Aynı süreci biz de yaşadık. Doktor “tamamen normal, hormonal geçiş dönemi” dedi. 2–6 ay arası dökülme olur, sonra yeni saçlar çıkar. Sadece sert havluyla kurulama, masaj yapar gibi nazikçe sil. Şampuan da parfümsüz olmalı. Endişelenecek bir durum değil.
Benim oğlumda da 2. aydan sonra dökülme başlamıştı. Doktor gayet normal olduğunu söyledi. Hormonal bir değişimmiş, yeni saçlar 5–6 ay civarı çıkıyor. Şimdi gür saçlı bir çocuk oldu.

Oyla 0
Aynı durumu ben de yaşadım, özellikle arka kısımda açılma olmuştu. Uyku pozisyonu da etkiliyor. Sürekli aynı tarafa yatıyorsa o bölge daha çok dökülüyor. Pozisyonu ara ara değiştir.

Oyla 0
Vitamin eksikliği olabilir diye düşündüm ama doktorum anne sütüyle yeterli olduğunu söyledi. Benim kızımda da döküldü, 4. ayda yeni saçlar gelmeye başladı. Panik yapma.

Oyla 0
Bebeklerde doğum sonrası saç dökülmesi çok yaygın. Ben ilk görünce ağlamıştım, şimdi gülüyorum. 3 ay kadar sürdü, sonra tamamen yenilendi. Yeni çıkan saçların rengi bile değişti.

Oyla 0
Aynı süreci biz de yaşadık. Doktor “tamamen normal, hormonal geçiş dönemi” dedi. 2–6 ay arası dökülme olur, sonra yeni saçlar çıkar. Sadece sert havluyla kurulama, masaj yapar gibi nazikçe sil. Şampuan da parfümsüz olmalı. Endişelenecek bir durum değil.

Oyla 0
Çözüm
Geri
Üst Alt