Bebeklerde Saç Dökülmesi Nasıl Önlenir?

Rüya Demirtaş

Kayıtlı Üye
Kızım 4 buçuk aylık ve saç dökülmesi hâlâ devam ediyor. Özellikle banyo sonrası havluda minik saç telleri kalıyor. Başta çok takılmamaya çalıştım ama son haftalarda dökülme artınca ister istemez endişelendim. Doğduğunda saçları koyu ve gürdü, şimdi hem seyrekleşti hem rengi açıldı.

Doktora sorduğumda “bu dönemsel bir dökülme, normal” dedi ama anne olunca insan rahat edemiyor. Bazı anneler “zeytinyağıyla masaj yap” diyor, bazıları “hiç dokunma, kendi haline bırak” diyor. Hangisi doğru bilmiyorum. Bebeğimin saç dipleri kuru değil ama bazen hafif pullanma oluyor. O da normal mi acaba?

Doğal bir bakım yapmak istiyorum ama her şey bebek cildine uygun olmuyor. Yanlış bir şey yapıp daha fazla dökülmesine neden olmak istemiyorum.

Siz ne yaptınız? Bebeklerde saç dökülmesini azaltmak veya önlemek için gerçekten işe yarayan bir yöntem var mı?

Çözüm
Bizde de aynı durum olmuştu. Doktor “bu dönemde saç dökülmesi doğaldır, ama cildi kurutmamak önemli” dedi. Haftada bir hindistan cevizi yağıyla çok hafif masaj yapıyorum, sonra ılık suyla duruluyorum. Ne kabuk kaldı ne dökülme. En etkili yöntem bu oldu.
Ben hiçbir şey yapmadım, kendi kendine geçti. 5. ayda dökülme durdu, 7. ayda yeni saçlar çıktı. Doktor da “müdahale etmeyin” demişti. Sabırlı ol, geçiyor.

Oyla 0
Zeytinyağıyla masaj işe yarıyor ama çok az miktarda olmalı. Ben haftada bir 5 dakika nazikçe uyguluyordum. Yeni çıkan saçlar daha güçlü oldu. Ama tabi sizin bebeğinizin alerjisi olabilir öncesinde doktora danışın derim.

Oyla 0
Hindistan cevizi yağı deneyebilirsin, ben onunla masaj yaptım. Cilt yumuşadı, dökülme azaldı. Fakat her gün değil, haftada 1 yeterli.

Oyla 0
Ben sadece bebek şampuanını değiştirdim. Parfümsüz ve bitkisel içerikli olanlar cildi rahatlatıyor. Dökülme hemen bitmedi ama azaldı.

Oyla 0
Bizde de aynı durum olmuştu. Doktor “bu dönemde saç dökülmesi doğaldır, ama cildi kurutmamak önemli” dedi. Haftada bir hindistan cevizi yağıyla çok hafif masaj yapıyorum, sonra ılık suyla duruluyorum. Ne kabuk kaldı ne dökülme. En etkili yöntem bu oldu.

Oyla 0
Çözüm
Geri
Üst Alt