Botoks Sonrası Nelere Dikkat Etmeliyim?

Neval Erdoğdu

Kayıtlı Üye
İlk kez botoks yaptıranlar gibi ben de öncesinde epey araştırma yapmıştım ama asıl dikkat edilmesi gereken şeylerin işlemden sonra başladığını sonradan anladım. Uygulama çok kısa sürüyor, gerçekten birkaç dakika içinde bitiyor ama sonrası biraz özen istiyor. Özellikle ilk 24 saat kritik.

İlk birkaç saat boyunca yüz kaslarını çok fazla oynatmamak gerekiyor. Yani mimikleri abartmadan, sakin şekilde geçirmek en iyisi. Doktor yüz üstü yatmamamı ve en az 5-6 saat boyunca uzanmamamı söyledi. Ayrıca spor, sauna, sıcak duş gibi aktivitelerden de uzak durmak gerekiyor çünkü sıcaklık botoksun yayılmasına sebep olabiliyormuş.

İlk günlerde enjeksiyon yapılan yerlerde hafif şişlik veya kızarıklık olabiliyor, ama genelde bir iki güne geçiyor. Morarma olursa buz kompresi rahatlatıyor. Yüz masajı, krem, serum gibi şeyleri birkaç gün ara vermekte fayda var. Doktorun önerdiği dışında hiçbir şeye dokunmamak en doğrusu.

Etkinin oturması için biraz sabır gerekiyor. Botoks genelde üçüncü günden itibaren kendini belli ediyor, tam sonucu görmek için de bir iki hafta beklemek gerekiyor.

Siz işlemden sonra nelere dikkat ettiniz?

Daha hızlı iyileşmesi veya etkinin uzun sürmesi için öneriniz var mı?

İlk 24 saat çok önemli. Yüzüme dokunmadım, sırt üstü uyudum. Spor yapmadım, sıcak duş almadım. Üçüncü günde etkisi belirginleşti, cilt çok daha pürüzsüz görünmeye başladı.

Oyla 0
Doktorun önerdiği şeyleri harfiyen uyguladım. Özellikle masaj yapmamak önemli. Bir de bol su içmek işe yarıyor, vücut toparlanıyor. Onuncu gün en doğal haline oturdu.

Oyla 0
Yüz üstü uyumak en büyük hata, botoksun dağılmasına neden olabiliyor. İlk gece sırt üstü uyuyunca hiçbir sorun yaşamadım. Üç gün sonra kaslar rahatlamaya başladı.

Oyla 0
İlk iki gün krem bile sürmedim. Cilt o kadar hassas oluyor ki en ufak dokunuş bile fazla gelebiliyor. Üçüncü günden sonra termal su spreyiyle nemlendirdim, çok iyi geldi.

Oyla 0
Sporu birkaç gün erteledim, sıcak duş yerine ılık su kullandım. Morarma olmadı, şişlik bir günde indi. Bir hafta sonunda cilt resmen yenilenmiş gibiydi, sonuçtan çok memnunum.

Oyla 0
Geri
Üst Alt