Botoks Sonrası Yatmak Zararlı mı, Ne Kadar Süre Beklenmeli?

Öykü Sezer

Kayıtlı Üye
Geçen hafta ilk defa alın botoksu yaptırdım. İşlem çok kısa sürdü ama sonrası beni biraz panikletti. Doktorum “ilk 4-5 saat yatma” dedi, ama o gün inanılmaz yorgundum ve kendimi kanepeye uzanırken buldum. O anda aklımdan bin türlü şey geçti: “Acaba botoks yerinden mi oynar, yanlış bölgeye mi dağılır?” diye endişelendim.

İşlem sonrası evde dikkat ettim ama o kadar uzun süre dik oturmak gerçekten zormuş. Sosyal medyada bazıları “yatarsan botoks aşağı iner” diyor, bazıları “bu kadar abartmaya gerek yok” diye yazmış. Açıkçası hangisine inanacağımı şaşırdım. Ertesi gün aynaya baktığımda bir sorun yoktu ama yine de içim rahat etmedi.

Gerçekten botoks sonrası yatmak bu kadar önemli mi? Ne kadar süre beklemek gerekir, yoksa bu sadece bir efsane mi?

Benim doktorum da 4 saat boyunca dik durmamı söyledi. Kaslara tam yerleşmesi için o süre önemliymiş. Bir kere erken yattım, hiçbir sorun olmadı ama yine de dikkat etmekte fayda var.

Oyla 0
Ben 5-6 saat bekledim, sonra rahatça uyudum. Doktorum “yatarken yüzüne baskı yapma” dedi. Sırt üstü uyumaya çalıştım, gayet iyi geçti.

Oyla 0
İlk seferimde aynı endişeyi yaşadım. 3-4 saat dik durmak yeterli oluyor. Botoks hemen dağılmaz ama alışkanlık haline getirmek iyi olur.

Oyla 0
Ben öğlen yaptırmıştım, geceye kadar dik kaldım. Hiç sorun yaşamadım. Asıl önemli olan işlem sonrası yüzü ovuşturmamak ve masaj yapmamak.

Oyla 0
Doktorum “en az 4 saat yatma, 24 saat spor yapma” demişti. O kadarına dikkat ettim, sonuç harika oldu. Bence ilk gün biraz sabır göstermek yeterli.

Oyla 0
Geri
Üst Alt