Botoks ve Dolgu Fiyatları Neden Bu Kadar Farklı?

Vildane Kurt

Kayıtlı Üye
Son dönemde sosyal medyada dolaşırken dikkatimi çekti: botoks ve dolgu fiyatları arasında ciddi farklar var. Aynı bölgeye yapılan işlem bir klinikte iki kat daha pahalı olabiliyor. Bu fark sadece kullanılan ürün kalitesinden mi kaynaklanıyor, yoksa işlemi yapan uzmanın deneyimi de etkili mi, merak ediyorum.

Biraz araştırınca fiyat farkının aslında birçok nedene bağlı olduğunu gördüm. Öncelikle kullanılan markalar arasında ciddi kalite farkı var. Avrupa menşeli ürünlerin etkisi daha uzun sürüyor, bu da fiyatı artırıyor. Ayrıca bazı klinikler kişiye özel doz uyguluyor, bu da maliyeti etkiliyor.

Bir diğer önemli faktör, işlemi yapan uzmanın tecrübesi. Deneyimli doktorlar genellikle hem daha güvenli hem de daha doğal sonuçlar sunduğu için fiyat biraz daha yüksek oluyor. Yani her yüksek fiyat “fırsatçılık” değilmiş.

Benim için en önemlisi güvenli ve doğal sonuç almak ama bütçe konusu hâlâ aklımda.

Gerçekten daha uygun fiyatlı işlemler kaliteden ödün verildiği anlamına mı gelir?

Fiyat farkı genelde ürün kalitesinden kaynaklanıyor. Ben farklı iki markayı denedim, biri 6 ay sürdü, diğeri 1 yıldan fazla etkiliydi. Kaliteli ürün fark yaratıyor.

Oyla 0
Ben aynı işlemi iki farklı klinikte yaptırdım, ikinci daha pahalıydı ama sonucu çok daha doğal oldu. Doktorun eli ve tecrübesi gerçekten fark ediyor.

Oyla 0
Aslında fiyatın düşük olması kötü anlamına gelmiyor ama araştırmadan yaptırmak riskli. Ben her zaman ürün markasını ve içeriğini soruyorum.

Oyla 0
Benim ilk deneyimim ucuz bir klinikteydi, etkisi 3 ay bile sürmedi. Sonraki sefer daha bilinen bir yerde yaptırdım, bu kez çok daha başarılı oldu.

Oyla 0
Klinikler arasında fiyat farkı kadar uygulama kalitesi de değişiyor. Bazı yerlerde steril ortam bile fark yaratıyor. Ucuza değil, güvene bakmak lazım.

Oyla 0
Geri
Üst Alt