Botoks Yaptırınca Cilt Daha Genç Görünüyor mu, Yoksa Donuk mu Duruyor?

Gülhayat

Kayıtlı Üye
Çevremde neredeyse herkes botoks yaptırmaya başladı. Kiminde yüz dinlenmiş, gençleşmiş görünüyor ama kiminde sanki ifade kaybolmuş gibi. O “donuk yüz” görünümü beni hep korkutuyor. Ben de 30’larımdayım, alnımda hafif çizgiler belirmeye başladı ama hâlâ emin değilim. Gerçekten botoks yüzü gençleştiriyor mu, yoksa mimikleri mi yok ediyor?

Bazı doktorlar “doğal botoks” diyor, yani sadece çizgiyi yumuşatıyor. Ama bazı uygulamalarda yüzde o yapay ifade kaçınılmaz oluyor. Ben canlı, sağlıklı bir cilt isterim, donmuş bir ifade değil. Kimi zaman o kadar pürüzsüz yüzler görüyorum ki, insanın aklı karışıyor.

Bir arkadaşım “düşük dozla başla, gerekirse ekleme yapılır” dedi. Bu kulağa mantıklı geliyor çünkü fazla dozda risk artıyor.

Sizce botoks cildi gençleştirir mi yoksa ifadeyi yok mu eder? Doğal sonuç almak gerçekten mümkün mü?

Ben iki yıldır yaptırıyorum ve kimse anlamıyor bile. Yüzüm sadece daha dinlenmiş görünüyor. Doğru doz ve deneyimli doktorla asla donukluk olmuyor, aksine genç bir ifade geliyor.

Oyla 0
Botoksu abartmazsan cilt daha aydınlık ve pürüzsüz görünüyor. İlk hafta biraz gergin durabiliyor ama sonra yumuşuyor. Doğal etki tamamen uygulamaya bağlı.

Oyla 0
Ben ilk yaptırdığımda fark inanılmazdı. Cilt parladı, çizgiler gitti ama ifade yerindeydi. Doktoruma “doğallık istiyorum” demek en önemli detay bence.

Oyla 0
Botoks aslında cildi gençleştirmekten çok dinlendirme etkisi yaratıyor. Kaslar gevşediği için cilt daha düzgün duruyor. Fazla yapılmadıkça donukluk olmuyor.

Oyla 0
Ben botoksla birlikte cilt bakımına da önem veriyorum. İkisi bir arada olunca sonuç çok daha doğal. Cilt sıkılaşıyor, ifadeni kaybetmeden genç görünüyorsun.

Oyla 0
Geri
Üst Alt