Boya ve Açıcıdan Sonra Saçlarını Toparlayabilen Oldu Mu?

Merve Altın

Kayıtlı Üye
Bir süredir saçlarım boya ve özellikle açıcı işlemlerinden sonra ciddi şekilde yıprandı. İşlemden hemen sonra kuaförde güzel duruyor ama birkaç yıkama geçince saçlarım sertleşiyor, matlaşıyor ve kırılmalar başlıyor. Açıkçası aynaya baktıkça “buna değdi mi” diye kendime soruyorum. Rengini seviyorum ama saçlarımın bu hale gelmesi moralimi bozuyor.

En çok merak ettiğim şey, bu noktadan sonra saçların gerçekten toparlanıp toparlanamayacağı. Kimisi “açıcıdan sonra saç asla eski haline dönmez” diyor, kimisi de doğru bakımla toparladığını söylüyor. Hangisi gerçek, hangisi biraz umut vermek için söyleniyor anlayamıyorum. Kestirmek istemiyorum ama bu haliyle de saçlarım çok yorgun duruyor.

Boya ve açıcıdan sonra saçlarını gerçekten toparlayabilenlerin deneyimlerini duymak bana çok iyi gelir.

Boya ve açıcıdan sonra saçlarını toparlayabilen oldu mu, nasıl bir yol izlediniz?

Ben açıcıdan sonra saçlarımın tamamen mahvolduğunu düşünüyordum ama zamanla toparladı. Isıyı tamamen bıraktım, düzenli nem bakımı yaptım. Eski haline dönmedi ama çok daha sağlıklı görünüyor artık.

Oyla 0
Açıkçası açıcıdan sonra saçlarım eskisi gibi olmadı ama kontrol altına almayı başardım. Boya aralığını açtım ve saçımı daha az yıpratan ürünler kullandım. Sabır en önemli şey.

Oyla 0
Benim saçlarım açıcıdan sonra lastik gibi olmuştu. Protein bakımını doğru dozda yapınca saçlarım biraz güç kazandı. Fazlası zarar verdi ama dengeli olunca fark etti.

Oyla 0
Kuaför bakımıyla değil, evde düzenli bakım yaparak toparladım diyebilirim. Haftada bir maske, her yıkamada durulanmayan krem derken saçlarım yavaş yavaş kendine geldi.

Oyla 0
Tamamen eski haline dönmedi ama artık kopmuyor. Açıcıdan sonra beklentiyi gerçekçi tutmak gerekiyor. Bir noktadan sonra saçla barışmayı öğreniyorsun.

Oyla 0
Geri
Üst Alt