Boyadan Sonra Saçlarım Eskisi Gibi Canlı Görünmüyor, Toparlayan Oldu Mu?

Mila Arıkan

Kayıtlı Üye
Saçımı boyattıktan sonra en çok içimi sıkan şey saçlarımın eskisi gibi canlı ve enerjik görünmemesi oldu. Renk güzel ama saçlarım sanki yorgun, sönük ve mat bir halde. Boya öncesinde çok özel bir bakım yapmasam bile saçlarım daha sağlıklı duruyordu. Şimdi ise ne yaparsam yapayım o eski görüntüyü tam yakalayamıyorum.

Bazen birkaç gün iyi görünüyor, sonra tekrar sönüyor. Bu iniş çıkışlar da beni daha çok umutsuzluğa sürüklüyor. “Acaba saçım bir daha hiç eski haline dönmeyecek mi” sorusu aklıma sık sık geliyor. Çünkü canlılık benim için saçın sağlıklı olduğunun en net göstergesiydi.

Gerçekçi olmak istiyorum ama umut da etmek istiyorum. Bu durumu yaşayıp gerçekten toparlayan var mı, bunu bilmek istiyorum.

Saç boyasından sonra saçlarının eski canlılığına yakın bir görünüme kavuştuğunu hisseden oldu mu, ne kadar sürede toparladı?

Ben toparladım ama zaman aldı. İlk 1–2 ay saçlarım çok cansızdı. Düzenli nem bakımı ve ısıyı azaltmakla saçım yavaş yavaş canlandı.

Oyla 0
Canlılık bir günde gelmiyor. Saçın yeni dengesini bulması gerekiyor. Ben sabırlı olunca farkın yavaş yavaş oluştuğunu gördüm.

Oyla 0
Yanlış alışkanlıkları bırakınca canlılık geri gelmeye başladı. Sıcak su, sık yıkama ve ısıyı azalttım. Bunlar sandığımdan daha etkiliymiş.

Oyla 0
Kuaförüm “saç eski haline dönmez ama daha sağlıklı bir hale evrilir” demişti. Bu bakış açısıyla bakım yapınca saçım gerçekten toparladı.

Oyla 0
Geri
Üst Alt