Saç Derisi Boyadan Sonra Daha Hassaslaşır Mı?

Berfin Demiray

Kayıtlı Üye
Saçımı boyattıktan sonra fark ettiğim değişim sadece saç tellerimde olmadı, saç derimde de ciddi bir hassasiyet başladı. Boya öncesinde rahatça yıkayıp taradığım saç derim, şimdi en ufak dokunuşta bile rahatsız oluyormuş gibi hissediyor. Bazen hafif bir yanma, bazen kaşıntı, bazen de tarif edemediğim bir gerginlik oluyor. Bu his özellikle akşamları daha belirginleşiyor.

Daha önce de saçımı boyattım ama bu kadar fark edilir bir hassasiyet yaşamamıştım. O yüzden ister istemez “acaba saç derime zarar mı verdim” diye düşünmeye başladım. Yeni ürün denemeye korkar oldum, çünkü yanlış bir şey yapıp durumu daha kötü hale getirmek istemiyorum. Saç derisini rahatlatmak isterken daha da hassaslaştırmak ihtimali beni geriyor.

Bu durumun geçici mi yoksa dikkat edilmezse kalıcı bir probleme dönüşüp dönüşmeyeceğini bilmek istiyorum.

Saç boyasından sonra saç derisinin hassaslaşması normal mi, bu durum zamanla düzelir mi?

Evet, çok normal. Boya saç telini etkilediği kadar saç derisini de etkiliyor. Benim saç derim de boya sonrası birkaç hafta daha hassas oluyor. Bu süreçte mümkün olduğunca az ürün kullanıyorum ve saç derisini rahat bırakıyorum. Zamanla kendiliğinden normale dönüyor.

Oyla 0
Saç derisi hassasiyeti genelde kimyasal stresten kaynaklanıyor. Boya sırasında açılan gözenekler bir süre daha duyarlı kalıyor. Ben sıcak sudan kaçındım, saç derisine masaj yapmadım ve bu şekilde rahatladım.

Oyla 0
Eğer hassasiyetle birlikte kızarıklık ve yoğun kaşıntı varsa alerjik bir durum da olabilir. Ben bunu yaşadım ve dermatoloğa gitmek zorunda kaldım. Hafif hassasiyet normal ama artıyorsa dikkat edilmeli.

Oyla 0
Yanlış şampuan da hassasiyeti uzatabiliyor. Ben sülfatlı şampuan kullandığımda saç derim daha çok yanıyordu. Daha nazik bir şampuana geçince rahatladım.

Oyla 0
Kuaförüm saç derisinin boya sonrası bir “iyileşme sürecine” girdiğini söylemişti. Bu sürede nazik davranmak gerekiyor. Bu bilgiyi bilmek beni çok rahatlattı.

Oyla 0
Geri
Üst Alt