Boyalı Saçlar Neden Daha Çabuk Yıpranıyor?

Yelda Çolak

Kayıtlı Üye
Saçımı boyattıktan sonra fark ettiğim en net şey, saçımın eskisine göre çok daha hassas hale gelmesi oldu. Eskiden rahatça taradığım saçım şimdi daha kolay kırılıyor, uçları daha hızlı sertleşiyor. Aynı saç ama sanki dayanıklılığı azalmış gibi. Bu durum beni açıkçası şaşırttı çünkü boyayı tek seferde yaptırmıştım.

En çok canımı sıkan şey şu: Bakım yapmama rağmen yıpranma hissinin devam etmesi. Maske yapıyorum, saçımı dikkatli tarıyorum ama yine de saçım daha çabuk pes ediyor gibi. Bazen “demek ki boya saçın yapısını kalıcı olarak değiştiriyor” diye düşünüyorum, bazen de “bir yerde yanlış yapıyorum” diyorum.

Saçımı tamamen boyamadan önce bu kadar kırılgan değildi. O yüzden bu durumun gerçekten kaçınılmaz mı yoksa doğru bakımla kontrol altına alınabilir mi olduğunu anlamak istiyorum.

Boyalı saçların daha çabuk yıpranmasının asıl sebebi nedir ve bu süreci yavaşlatmak mümkün mü?

Bence boya saçın koruyucu tabakasını zayıflatıyor. Ben bunu fark ettikten sonra saçımı daha nazik kullanmaya başladım. Sert tarama ve hızlı kurutmayı bırakınca yıpranma azaldı.

Oyla 0
Isı bence en büyük düşman. Boyadan sonra aynı ısıyla fön çekmeye devam edince saçım çok çabuk yıprandı. Isıyı düşürünce fark etti.

Oyla 0
Saçı ıslakken taramak yıpranmayı artırıyor. Ben bunu alışkanlık haline getirmiştim. Islakken taramayı bırakınca kırıklar azaldı.

Oyla 0
Saç uçlarına ekstra özen gerekiyor. Ben bakımı hep genel yapıyordum. Uçlara özel ürün ekleyince saçım daha dayanıklı hissettirmeye başladı.

Oyla 0
Ben yıpranmanın tamamen kaçınılmaz olmadığını gördüm. Saçı “kırılgan” gibi kullanınca sonuç değişti. Daha yavaş, daha nazik davranmak gerçekten işe yarıyor.

Oyla 0
Geri
Üst Alt