Boyalı Saçlara Bakım Yapılmazsa Zamanla Neler Oluyor?

Miray Altuntaş

Kayıtlı Üye
Saçımı boyattıktan sonra bakım konusunu bir süre ihmal ettiğim bir dönem oldu ve bunun sonuçlarını sonradan çok net gördüm. İlk başta “bir şey olmaz” diye düşündüm. Sonuçta saçımı boyatmıştım ama günlük hayat koşuşturması içinde maske yapmayı, serum sürmeyi, doğru ürün seçmeyi aksattım. İlk haftalarda çok büyük bir fark yoktu ama zaman geçtikçe saçlarımın yavaş yavaş bozulduğunu fark etmeye başladım.

Önce parlaklık gitti. Sonra saçlarım daha mat ve cansız görünmeye başladı. Ardından saç tellerim sertleşti, tararken takılmalar arttı ve uçlarda kırıklar çoğaldı. En kötüsü de saçlarımın artık eskisi kadar kolay toparlanmamasıydı. Yani bakım eksikliği bir anda değil, sinsi sinsi ilerliyor. O yüzden başta fark edilmiyor ama bir noktadan sonra geri dönüş daha zor hale geliyor.

Şimdi geriye dönüp baktığımda “keşke en baştan daha özenli olsaydım” diyorum. Bu yüzden başkalarının da deneyimini merak ediyorum.

Boyalı saçlara düzenli bakım yapılmazsa zaman içinde ne gibi kalıcı sorunlar ortaya çıkabiliyor?

Ben bakım yapmayı uzun süre ihmal ettim ve saçlarım ciddi anlamda sertleşti. Sonradan toparlamak için çok daha fazla uğraşmam gerekti. Başta küçük gibi görünen bakım eksikliği zamanla büyük bir soruna dönüşüyor.

Oyla 0
Bakım yapılmadığında saç sadece kötü görünmüyor, aynı zamanda daha çabuk kırılıyor. Benim saçlarım koparak kısaldı. Uzatmak istediğim halde uzun süre aynı boyda kaldı.

Oyla 0
Boya zaten saçı yoran bir işlem. Üzerine bakım eklenmezse saç kendini koruyamıyor. Ben bunu geç fark ettim ama fark ettiğimde iş işten geçmişti.

Oyla 0
Bakım yapılmayan boyalı saç zamanla şekil almaz hale geliyor. Ne yapsan olmuyor. Ben bunu yaşadım ve gerçekten moral bozucu bir süreçti.

Oyla 0
Kuaförüm “bakım yapmamak da bir işlemdir” demişti. Yani saç bakımsızlıktan da zarar görüyor. Bu cümle bakış açımı tamamen değiştirdi.

Oyla 0
Geri
Üst Alt