Brezilya Fönü Kalıcılığı Ne Kadar? Deneyimlerinizi Paylaşır mısınız?

Arzu

Kayıtlı Üye
Merhaba kızlar,

Uzun süredir saç düzleştirici ve fön makinesiyle uğraşıyorum. Saçım kalın telli, çok kabarık ve sürekli elektrikleniyor. Kuaföre gittiğimde güzel görünüyor ama ertesi gün bozuluyor. O yüzden Brezilya fönü yaptırmayı ciddi şekilde düşünmeye başladım.

Araştırmalarımda çoğu kuaför işlemin 5–6 ay etkili olduğunu söylüyor. Fakat forumlarda bazen 2–3 ay içinde etkisinin geçtiğini yazanlar da gördüm. Sanırım saç yapısı, kullanılan ürünün kalitesi ve sonrasında yapılan bakım bu sürede çok etkili.

Benim için en önemli şey işlem yaptırdıktan sonra en azından 4–5 ay düz kalması. Yoksa kısa sürede bozulursa verdiğim para ve saçımın maruz kaldığı işlem boşa gitmiş olacak.

Sizden merak ettiklerim:
  • Sizde Brezilya fönü ne kadar kalıcı oldu?
  • Saç tipinize göre süre fark etti mi?
  • Bakımda hangi ürünleri kullanarak etkiyi uzattınız?
Gerçek deneyimlerinizi paylaşırsanız çok sevinirim.

Benim saçım ince telli ve hafif dalgalı. Brezilya fönü yaptırdığımda ilk iki ay gerçekten harika sonuç aldım. Saçım parlaktı, elektriklenme yoktu, sabah kalkınca sadece taramak yetiyordu. Ama üçüncü aydan itibaren saçın diplerinde dalgalanmalar geri gelmeye başladı. Yani bende toplamda 3 ay kalıcı oldu diyebilirim. Kuaförüm bana sülfatsız şampuan ve haftada bir keratin maskesi önerdi, onları düzenli kullandım. Eğer kullanmasaydım eminim ki daha erken bozulurdu. İnce telli saçlarda kalıcılık biraz daha kısa oluyor bence.

Şahsen bu konuda deneyimim 4 ay sürdü. İlk 3 ay gerçekten inanılmaz kolaylık sağladı, saçım sürekli pırıl pırıldı. Ama 4. ayda yavaş yavaş dalgalar geri geldi. Kuaförüm özellikle saç kremi ve bakım maskesini ihmal etmememi söylemişti, onları düzenli kullandım. Bence bakım yapmazsan etkisi 2 ayda bile biter. Deniz ve havuzdan da uzak durdum, çünkü tuzlu su etkisini azaltıyormuş. Özetle, doğru bakım yapılırsa 4–5 ay rahat kullanılır ama daha fazlasını beklemek biraz hayalperestlik olabilir.

Bende maalesef çok uzun sürmedi. Saçım orta kalınlıkta, ilk başta sonuçtan çok memnundum ama 2,5 ayda etkisi neredeyse tamamen kayboldu. İlk günlerde saçım ipek gibiydi, sabahları hiç uğraşmadan hazır oluyordum. Ama zamanla elektriklenmeler geri geldi, uçlar da biraz kurudu. Kuaförüm bana düzenli keratin desteği almamı önermişti ama ben pek dikkat etmedim, belki de bu yüzden kısa sürdü. Yine de 2 ay boyunca çok rahat ettim. Denemek isteyenlere tavsiyem, bakımına mutlaka özen gösterin.

Geri
Üst Alt