Brezilya Fönü Saça Zarar Veriyor mu? Avantajları ve Dezavantajları

Gülşah

Kayıtlı Üye
Merhaba arkadaşlar,

Brezilya fönü yaptırmayı düşünüyorum ama en büyük endişem saç sağlığım. Çoğu kuaför işlemin zararsız olduğunu söylüyor ama bazı yorumlarda saçların sertleştiğini, uçların yıprandığını okudum.

Avantaj olarak gösterilen en önemli şey, saçların aylarca düz kalması ve elektriklenmenin yok olması. Dezavantaj tarafında ise kullanılan ürünlerin içeriği öne çıkıyor. Özellikle formaldehit içeren ürünlerin zararlı olabileceği yazıyor.

Benim sorularım:
  • Brezilya fönü uzun vadede saçları zayıflatır mı?
  • Doğru ürün kullanılırsa zararı minimum olur mu?
  • İşlem sonrası bakımda nelere dikkat edilmeli?
Sizden deneyimlerinizi bekliyorum.

Ben 2 kez Brezilya fönü yaptırdım. İlkinde saçım çok yıprandı çünkü kullanılan ürün kalitesizdi. İkincisinde iyi bir kuaföre gittim, formaldehitsiz ürün kullandılar. Saçım yumuşak kaldı. Yani zarar verip vermemesi tamamen kullanılan ürüne bağlı.

Bende kalıcı düz etki 5 ay sürdü. Saçımda herhangi bir yanma olmadı ama uçlarda kuruluk hissettim. Nem maskesi ve sülfatsız şampuanla toparladım. Avantajı inanılmaz pratiklik, dezavantajı biraz kurutması.

Benim saçım ince telli, işlem sonrası daha dolgun göründü. Zarar görmedim. Ama çevremde bazı kişiler “saçım sertleşti” dedi. Saç tipi önemli bence.

Brezilya fönü sonrası en büyük avantajım sabah fön çekme derdimin bitmesi oldu. Dezavantaj olarak saçın doğal dalgalarını kaybediyorsun. Ayrıca işlem sonrası bakım şart. Düzenli maske yapmazsan saç kuruyor.

Geri
Üst Alt