Brezilya Fönü Sonrası Saç Bakımı: Nelere Dikkat Etmek Gerekir?

Funda Keser

Kayıtlı Üye
Merhaba arkadaşlar,

Geçen hafta sonunda ilk kez Brezilya fönü yaptırdım ve sonuçtan çok memnun kaldım. Saçım normalde kabarık, dalgalı ve elektriklenmeye çok müsaitti. Şimdi ipeksi, düz ve parlak bir görünüme kavuştu. Fakat kuaförüm bana mutlaka özel bir bakım yapmam gerektiğini söyledi.

En çok vurguladığı nokta sülfatsız şampuan kullanmam oldu. Sülfatlı şampuanlar işlemin etkisini çok hızlı kaybettiriyormuş. Ayrıca saç maskesi ve keratin desteğiyle saçın uzun süre sağlıklı kalacağını belirtti. Bir de deniz ve havuz suyundan uzak durmam gerektiğini söyledi. Tuzlu ve klorlu su, keratin tabakasını çok çabuk bozuyormuş.

Benim aklımda hâlâ bazı sorular var:
  • Sülfatsız şampuan dışında hangi ürünleri kullanmak daha faydalı olur?
  • Haftada kaç kez saç maskesi uygulamak gerekir?
  • Yağ bakımı (ör. argan yağı, jojoba yağı) bu süreçte saçın formunu korur mu?
Bu işlemi daha önce yaptıran arkadaşlar varsa, bakım önerilerinizi duymak isterim. Çünkü bu kadar para verip yaptırdığım işlemin etkisinin kısa sürede kaybolmasını istemiyorum.

Ben de senin gibi ilk yaptırdığımda kuaförüm sülfatsız şampuan önerdi. Bunun yanında her duş sonrası saç kremi kullandım. Haftada bir de nemlendirici maske uyguladım. Saçım 5 ay boyunca dümdüz kaldı. Özellikle argan yağı uçlarda çok iyi sonuç veriyor, sertleşmeyi engelliyor. Bir de saçını çok sıcak suyla yıkamamanı tavsiye ederim, sıcak su keratini çabuk eritiyor.

Benim deneyimimde en önemli şey keratin maskesi oldu. Kuaförüm bana haftada bir kez keratin içerikli maske yapmamı söyledi. Gerçekten saçım hem yumuşak kaldı hem de etkisi uzun sürdü. Ayrıca saçımı kuruturken fazla ısı kullanmadım, mümkün olduğunca kendi halinde kurumaya bıraktım. 4 ay boyunca ilk günkü gibi düz kaldı. Tavsiyem bakım ürünlerini aksatmaman.

Ben maalesef deniz tatiline denk getirmiştim. Tuzlu sudan dolayı Brezilya fönümün etkisi 2 ayda bitti. Eğer tatil yapmayı düşünüyorsan saçını denizden korumak çok önemli. Bone takabilir ya da denizden çıkar çıkmaz saçını tatlı suyla durulayabilirsin. Ayrıca ben jojoba yağı kullandım, saç derimi besledi ve uçlardaki kuruluğu engelledi.

Benim kuaförüm özellikle sülfatsız şampuan + saç kremi ikilisinin şart olduğunu söyledi. İlk başta önemsememiştim ama sonra fark ettim ki normal şampuan kullandığımda saçım daha çabuk kabarmaya başladı. Düzenli olarak saç kremi, haftada bir yoğun nem maskesi ve ara sıra keratin bakımı yaptım. Böylece saçım 6 aya kadar düzgün kaldı. Eğer bu bakımı yapmasaydım eminim 2 ayda bozulurdu. Kısacası Brezilya fönünün ömrü tamamen senin bakımına bağlı.

Geri
Üst Alt