Brezilya Fönü Yaptıranlar: Saç Gerçekten Ne Kadar Düz Kalıyor?

Buket Yıldırım

Kayıtlı Üye
Merhaba kızlar,

Son zamanlarda çok popüler olan Brezilya fönü hakkında kafamda birçok soru var. Saçım kalın telli, kabarık ve dalgalı bir yapıya sahip. Fön çektiğimde bile birkaç saat içinde tekrar dalgalanıyor. İnternette araştırdığımda Brezilya fönünün saçları aylarca düz tuttuğu yazıyor ama gerçekten bu kadar kalıcı mı, emin olamıyorum.

Bazı kuaförler 6 aya kadar düzlüğün korunacağını söylüyor. Bazıları ise saçın yapısına göre değiştiğini, kimisinde 3 ayda etkisinin geçtiğini belirtiyor. Benim için en önemli nokta, saçın doğal ve ipeksi yumuşaklıkta görünmesi. Sürekli fön çektirmek hem zaman hem de maliyet açısından yorucu olmaya başladı.

Benim aklıma takılan sorular:
  • Brezilya fönü her saç tipinde aynı sonucu verir mi?
  • Kalın telli ve çok kabaran saçlarda gerçekten uzun süreli düz etki sağlıyor mu?
  • İşlem sonrası saç bakımında nelere dikkat etmek gerekiyor?
Kendi deneyimlerinizi paylaşırsanız çok sevinirim. Çünkü bu işlemi yaptırmadan önce emin olmak istiyorum.

Benim saçım da seninki gibi çok kabarıktı. Geçen yaz Brezilya fönü yaptırdım ve 5 ay boyunca saçlarım dümdüz kaldı. Normalde fönüm 1 gün bile dayanmıyordu. İlk başlarda çok memnundum, ama 4. aydan sonra hafif dalgalanmalar geri geldi. Yine de günlük fön çekmeye göre inanılmaz rahatlık sağlıyor.

Saçlarım ince telli ve hafif dalgalı. Brezilya fönü bende 3 ay kadar kalıcı oldu. İlk 2 ay gerçekten pırıl pırıl ve düz görünüyordu. Ama sonrasında etki azaldı. Kalın telli saçlarda daha uzun süre dayandığını duydum. Bence işlem yaptırmaya değer ama etkisinin kişiden kişiye değiştiğini bilmek lazım.

Sahip olduğum saç çok gür ve kabarıktı, Brezilya fönü sayesinde resmen hayatım kolaylaştı. 6 ay değil ama 4 ay boyunca saçım düz kaldı. Yalnız işlem sonrası sülfatsız şampuan kullanmak çok önemli, yoksa etkisi çabuk gidiyor. Benim için en büyük artısı sabah kalkınca saçımı düzeltmek için vakit harcamamam oldu.

Geri
Üst Alt