👃 Burun Estetiği Sonrası İyileşme Süreci Nasıldı?

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan Ahmet
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

Ahmet

Kayıtlı Üye
Selam herkese,

Geçen hafta itibarıyla burun estetiği yaptırmaya karar verdim ama ameliyat tarihi yaklaşırken içimde bir tedirginlik oluşmaya başladı. Açıkçası fiziksel değişim kadar iyileşme süreci de beni korkutuyor. Ne kadar sürede işe dönerim, göz altı morlukları ne kadar sürer, tamponlar çok mu rahatsız edici olur gibi sorular kafamı kurcalıyor.

Doktorumla ön görüşme yaptım, gayet pozitifti. Kapalı teknikle yapılacak, nefes problemim yok ama kemer ve eğrilik vardı. Estetik anlamda yüzüme daha uygun bir burun hedefleniyor. Her şey güzel ama işte... gerçek insanlar nasıl atlatıyor bu süreci, onu öğrenmek istiyorum.

O ilk gece nasıl geçti? Ağrınız oldu mu?
Tamponlar ne kadar rahatsız etti?
Gerçekten 7. günde "normal" görünmeye başlıyor mu?
Psikolojik olarak sürece nasıl hazırlandınız?

Bu tarz şeyler kitaplarda yazmaz, sadece yaşayan bilir.
O yüzden bu başlık altında hem iyileşme sürecinizi hem de yaşadığınız zorlukları samimi şekilde paylaşırsanız çok sevinirim.

Burun estetiği sonrası iyileşme süreciniz nasıldı, en çok zorlandığınız şey ne oldu?

2022 yılında kapalı teknikle burun ameliyatı oldum. Estetik değil, nefes sorunu da vardı ama görüntü kısmı açıkçası beni daha çok düşündürüyordu 🙈

Operasyon yaklaşık 2 saat sürdü. İlk gece zorlayıcıydı, çünkü ağrıdan çok ağızdan nefes alma hissi rahatsız ediciydi. Burnumdan nefes alamayınca sürekli susuyorsun, ağzın kuruyor.

Ama 2. günden sonra o tamponlar seni o kadar etkilemiyor.
3. gün göz altlarım morardı, ama 7. günde sanki hiç ameliyat olmamış gibiydim! Şişlik azaldıkça burnun şeklini görmeye başladım.

1. ayda %70 oturdu, ama tam şekli görmek 6 ay sürdü.
Tavsiyem: Bol bol ananas suyu iç, buz kompresi yap, ilk hafta asla ayna karşısında kalma 😅

Şu an hayatımdaki en doğru kararlardan biri olduğunu söyleyebilirim.

Oyla 0
Ben 2023 Aralık’ta burun estetiği yaptırdım, hem eğrilik vardı hem de uç kısmı düşüktü.
Açık teknikle yapıldı, doktorum 1 hafta rapor verdi. İlk 2 gün ciddi şişlik oldu ama ağrım yoktu. Tamponlar çıkana kadar zorlandım, ama sonra rahatladım.

En büyük sorun psikolojik bence. Herkes “acır mı, morluk ne zaman geçer” diyor ama asıl mesele, ilk 1 ay kendini çok değişmiş hissetmen.

Ayna karşısına geçip “bu ben miyim” diye düşündüğüm çok oldu. Ama sonra her şey oturuyor.
2. haftadan sonra dışarı çıkmaya başladım. İnsanlar fark etti ama genelde “çok doğal olmuş” dediler.

Şu an tam 7. aydayım ve nefesim açıldı, yüzümle uyumlu bir burun oldu.

İyileşme sürecinde en önemlisi: sabırlı olmak ve süreci doktorunla birlikte yürütmek.

Gönül rahatlığıyla öneririm ama iyi düşün, iyi araştır.

Oyla 0
Geri
Üst Alt