Kadınlarda Burun Estetiği Sonrası İyileşme Süreci Ne Kadar Sürer?

Sılanız

Kayıtlı Üye
Uzun zamandır burnumun şeklinden rahatsızım. Aynaya baktığımda yüzümde en çok dikkatimi çeken şey burnum oluyor ve bu durum beni özgüven açısından olumsuz etkiliyor. Burun estetiği yaptırmaya karar verdim ama en çok endişelendiğim konu operasyon sonrası süreç.

Araştırmalarımda karşıma çıkan bilgiler çok farklı. Kimisi “10 gün sonra sosyal hayata dönebilirsin” diyor, kimisi “asıl sonuç için 1 yıl beklemen gerekir” diye yazıyor. Açıkçası bu kadar farklı yorumlar aklımı karıştırıyor. İlk haftalarda şişlik, morluk, tampon derken psikolojik olarak da zor bir dönem yaşanacağı söyleniyor. Özellikle göz altındaki morlukların uzun süre kalıp kalmadığını merak ediyorum.

Benim cildim biraz kalın, bu yüzden ödemin daha geç ineceğini söylüyorlar. Bu da demek oluyor ki burnumun tam şeklini görebilmem belki de daha uzun sürecek. Sosyal hayatıma hızlıca dönebilir miyim, yoksa birkaç ay sabretmem mi gerekir bilmiyorum. Bir yandan da çevremdekilerin fark etmeden doğal bir sonuç istemek benim için çok önemli.

Gerçekten burun estetiği olan kadınların deneyimlerini merak ediyorum. İlk ay çok zor mu geçiyor? Burnun oturması ne kadar sürüyor? Ve en önemlisi, doğal ve yüzle uyumlu bir görünüm için nelere dikkat etmek lazım?

Ben ameliyatı geçen yıl oldum. İlk hafta çok zordu, morluk ve şişlikler psikolojimi bozdu ama 2. haftadan sonra toparladım. Burnumun doğal görünmesi için yaklaşık 6 ay bekledim. Şimdi çok memnunum.

Benim burnum kalın deriliydi, ödem çok geç indi. 3 ay boyunca aynada istediğim görüntüyü göremedim ama sabrettim. 1 yıl sonra burnum tamamen oturdu. Bence sabır bu işte en büyük anahtar.

Ben 10. gün işime döndüm. İlk başta makyajla morlukları kapattım. Kimse çok anlamadı. Burnumun tam oturması 4-5 ayı buldu ama süreç korktuğum kadar zor değildi.

Psikolojik olarak hazırlanmanı öneririm. İlk ayda burnun şiş olduğu için görüntü seni yanıltabilir. Ben de mutsuz olmuştum ama 6. ayda doğal görünmeye başladı. Şimdi iyi ki yaptırmışım diyorum.

Benim doktorum baştan her şeyi açıkça anlattı. İyileşme sürecinde güneşten korunmak, tuzlu yiyeceklerden uzak durmak ve düzenli kontrole gitmek çok fark ediyor. Bu tavsiyelere uyarsan süreç daha kolay geçer.

Geri
Üst Alt