Burun Ucu Düşüklüğü Tekrarlar Mı? Yıllar Sonra Burnu Eski Haline Dönen Var Mı?

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan Erkan
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

Erkan

Kayıtlı Üye
Herkese merhaba,
Yaklaşık 2 yıl önce burun estetiği ameliyatı oldum. Genel görünümden oldukça memnundum ama son birkaç aydır aynaya baktığımda özellikle burun ucumun aşağıya doğru sarkmaya başladığını fark ettim. Başta mevsim geçişine bağladım ama artık sürekli böyle durması canımı sıkmaya başladı.

Doktorum ameliyatın teknik olarak sağlam yapıldığını, düşme gibi bir şeyin anatomik nedenlerle zor olduğunu söylüyor ama eski fotoğraflarıma baktığımda bariz bir fark var. Özellikle gülerken ya da konuşurken burun ucum daha da aşağıya iniyor gibi duruyor. Bu da estetik görünüm açısından beni rahatsız etmeye başladı.

Burun estetiği yaptırıp yıllar sonra burun ucu düşüklüğü yaşayanlar var mı? Bu durum zamanla ilerliyor mu, yoksa belli bir noktada sabit mi kalıyor? İkinci kez müdahale gerekirse riskli olur mu? Tecrübe paylaşan herkese şimdiden çok teşekkür ederim.

Ben burun estetiğini yaklaşık 4 yıl önce yaptırdım. Ameliyat sonrası 1 yıl boyunca her şey harikaydı. Burnum yüzümle daha orantılıydı ve özellikle burun ucundaki kalkıklık bana göre çok estetik duruyordu. Ama son 1 yıldır aynaya baktığımda burun ucunun eskisine göre biraz düşmüş gibi durduğunu fark ettim.

Doktoruma gittiğimde, burun ucunu destekleyen kıkırdakların zamanla zayıflayabileceğini söyledi. Özellikle yaş almayla birlikte bu durum daha da belirginleşebiliyormuş. Herkes de olacak diye bir şey yok ama olasılık var. Benimki hâlâ kabul edilebilir bir seviyede ama açıkçası hafif bir hayal kırıklığı da yaşadım diyebilirim.

Eğer estetik yaptırmayı düşünen varsa, uzun vadeli sonucu da düşünerek cerrah seçimi yapmasını tavsiye ederim. Ucu destekleyen yapının sağlam oluşturulması bu konuda kritikmiş.

Oyla 0
Ben de 3 yıl önce burun ameliyatı oldum. İlk başlarda tam istediğim gibi kalkık ve zarif bir burnum vardı ama 2. yıldan sonra özellikle güldüğümde burun ucu aşağıya inmiş gibi görünmeye başladı. Doktoruma tekrar gittiğimde burnun yapısının değişmediğini, sadece ödem tamamen geçtikten sonra yumuşamanın bu görüntüyü verdiğini söyledi.

Yani her burun ucu düşüklüğü ameliyat hatası değilmiş. Burnun ifadesi zamanla otururken kişinin yüz kasları ve mimikleri de bu görüntüyü etkiliyormuş. Ben şu anki haliyle memnunum ama ilk zamanki kalkıklığı aramıyor değilim. Şunu söyleyebilirim: kalıcı olması için destekli yapı tercih etmek çok önemli.

Oyla 0
Geri
Üst Alt