Cadı Fındığı Toniği İle Hangi Serumlar Uyumlu?

Gamze Ertekin

Kayıtlı Üye
Cadı fındığı toniğini cilt bakım rutinime dahil ettim ama aklıma bir soru takılıyor: Hangi serumlarla birlikte kullanılabilir? Çünkü elimde niacinamide, hyalüronik asit ve C vitamini serumları var. Hepsini aynı rutinde kullanmak doğru olur mu emin değilim.

Mesela cadı fındığının gözenek sıkılaştırıcı etkisi var, niacinamide de benzer şekilde gözenek görünümünü azaltıyor. İkisini beraber kullanmak fazla mı olur, yoksa daha iyi sonuç mu verir? Hyalüronik asit ise nemlendirici etki sağlıyor, cadı fındığının kurutucu etkisini dengeleyebilir gibi geliyor. Ama C vitaminiyle birlikte kullanmak biraz riskli midir? Çünkü bazı asit içeriklerle C vitamini uyumsuz olabiliyor.

Siz cadı fındığı toniğini hangi serumlarla birlikte kullanıyorsunuz? Gerçekten uyumlu kombinasyonlar neler?

Ben en çok niacinamide ile birlikte kullanıyorum. Cadı fındığı gözenekleri toparlarken niacinamide cilt bariyerini güçlendiriyor. İkisini peş peşe uyguladığımda özellikle burun kenarındaki yağlanmam azaldı, gözeneklerim daha az belirgin hale geldi. Hiçbir tahriş yaşamadım. Bence bu ikili en iyi kombinasyonlardan biri.

Oyla 0
Bende cadı fındığı bazen yanaklarımı kurutabiliyor. O yüzden hemen ardından hyalüronik asit serumu kullanıyorum. Cildim daha dolgun ve nemli kalıyor. Hatta bu kombinasyon sayesinde gerginlik hissim tamamen kayboldu. Eğer kurutucu etki sizi rahatsız ediyorsa hyalüronik asitle desteklemek çok işe yarıyor.

Oyla 0
C vitaminiyle denemek istedim ama bende biraz kızarıklık yaptı. Sanırım ikisi bir arada fazla geldi. Şimdi şöyle yapıyorum: Sabahları cadı fındığı ve ardından hyalüronik, akşamları ise C vitamini serumunu tek başına kullanıyorum. Böyle ayırınca hem aydınlatıcı etki alıyorum hem de tahriş olmuyor.

Oyla 0
Ben AHA/BHA peeling serumlarla aynı gün cadı fındığı kullanmıyorum. İkisi üst üste geldiğinde cildim çok hassaslaşıyor. Ama niacinamide ve hyalüronik asitle müthiş uyum sağlıyor. Bu kombinasyonla cildim daha dengeli, daha pürüzsüz görünüyor.

Oyla 0
En iyi sonucu cadı fındığını temizleyici olarak kullandıktan sonra önce niacinamide, ardından da hyalüronik asit uyguladığımda aldım. Üçlü kombinasyon hem gözeneklerimi toparladı hem de cildimi nemlendirdi. C vitamini bende de hafif yanma yaptı, bu yüzden ayrı günlere böldüm. Düzenli kullandığımda cilt tonum daha eşit oldu.

Oyla 0
Geri
Üst Alt