Cadı Fındığı Toniği Sonrasında Nemlendirici Sürmek Şart Mı?

Hasret

Kayıtlı Üye
Cadı fındığı toniğini düzenli kullanmaya başladığımdan beri en çok dikkatimi çeken şeylerden biri de şu: Toniği sürdükten sonra cildimde bir gerginlik oluşuyor. Özellikle yanak bölgemde hafif bir kuruluk hissediyorum. Bu yüzden çoğu zaman arkasından nemlendirici uygulamak zorunda kalıyorum.

Ama bazen düşünüyorum, acaba bu his sadece benim cildime mi özel yoksa herkesin yaşadığı bir şey mi? Çünkü internette bazıları “ben tek başına kullanıyorum, nemlendiriciye gerek kalmıyor” diyor, bazıları ise benim gibi “mutlaka nemlendirici şart” diye yazmış.

Benim için en ideal olanı tonik sonrası hafif yapılı bir nemlendiriciyle cildi dengelemek. Ama acaba bu ürün gerçekten cildi kuruttuğu için mi nemlendirici istiyor, yoksa sadece cilt tipine göre değişen bir durum mu?

👉 Siz cadı fındığı toniğini kullandıktan sonra nemlendirici sürüyor musunuz, yoksa tek başına yeterli oluyor mu?

İlk defa kullanmaya başladığımda tonikten sonra hiçbir şey sürmedim. Fakat ertesi sabah yanaklarımda ciddi bir kuruluk fark ettim. O günden beri her seferinde nemlendirici ekliyorum. Bana göre cadı fındığı tek başına yeterli değil.

Oyla 0
Bende durum biraz tersine oldu. Nemlendirici sürmediğim zaman cildim fazla yağ üretmeye başladı. Gün sonunda alnım parlıyordu. O yüzden tonikten sonra hafif bir krem kullanmak zorunluluk haline geldi.

Oyla 0
Yaz aylarında genelde sadece cadı fındığı kullanıyorum çünkü serinletiyor ve bana yetiyor. Ama kışın işler değişiyor; soğuk havada cildim daha çok geriliyor, bu yüzden mutlaka kremle destekliyorum.

Oyla 0
Tonik sonrası nemlendirici sürüyorum ama çok yoğun ürünlerden uzak duruyorum. Jel formunda, su bazlı bir ürünle çok daha rahat ediyorum. Aksi halde cildim fazla ağırlaşıyor gibi geliyor.

Oyla 0
Ben biraz deneme yanılma yöntemiyle ilerledim. Önce tek başına kullandım, sonra nemlendiriciyle denedim. Şimdi şöyle yapıyorum: Toniği sürdükten sonra birkaç dakika bekliyorum. Eğer cildimde hala gerginlik varsa nemlendirici sürüyorum, yoksa bırakıyorum.

Oyla 0
Geri
Üst Alt