Çamaşır Suyu Saça Değerse Ne Olur?

Hacer Mısırlı

Kayıtlı Üye
Merhaba arkadaşlar,

Son zamanlarda çamaşır suyu hakkında enteresan şeyler duydum ve kafam karıştı. Bir arkadaşım, "Çamaşır suyu saçıma değdi, bir daha asla eski haline dönmedi!" dedi. Hemen ardından başka biri de, "Saçlarını yanar, dökülür, tamamen kaybedersin!" şeklinde bir uyarı yaptı. Bunlar da yetmezmiş gibi, çamaşır suyu ile saç yıkayanlar "Bence gayet güzel oldu, bir nevi doğal açıcı" gibi yorumlar yapıyor.

Tabii, ben de biraz araştırdım ama bulduğum şeyler hep birbirine zıt. Bazı insanlar şaka yapar gibi "Çamaşır suyu saçı açar, rengini harika yapar!" diyor, bazıları ise “Bir dokun, bir hafta sonra toprağa dönersin!” şeklinde abartılı uyarılar yapıyor. Hangisine inanmam gerektiğini bilmiyorum, biraz da eğlenceli buluyorum bu şehir efsanelerini.

Sizce gerçekten çamaşır suyu saçıma zarar verir mi, yoksa sadece abartılan bir konu mu? Çamaşır suyu kullanarak saçını açan, rengini değiştiren ya da herhangi bir şekilde deneyim yaşayan varsa, gerçekten ne oldu? Saçımda felaket bir durumla karşılaşmak istemiyorum ama bir yandan da merak ediyorum, böyle bir şey denemek gerçekten tehlikeli mi?

Yorumlarınızı bekliyorum, bakalım kimler gerçekleri anlatacak, kimler de şehir efsanesi uyduracak! 😄

Haha, çamaşır suyu hakkında söylenenlere bakınca, "Bir hafta sonra toprağa dönersin" diyenler kesinlikle şaka yapıyordur! Bunu denemek, sanki saçını deney tüpüne koyup "Bakalım ne olur" diyormuşsun gibi geliyor. Benim eski komşum çamaşır suyunu saçına sürüp sarı rengi yakalamıştı ama... Sonrasında tam bir "balkon bitkisi" havası aldı. Saçları iyice kurudu, gittiği kuaförde "Sana ne olmuş?" dediklerinde, "Yok bir şey, sadece doğal açıcı!" diyordu. Öyle ki, saçlarını açtıkça, "Balkonun yeni çiçekleri" gibi bir şey oldu. 😂 Ama şaka bir yana, çamaşır suyu gerçekten saçı yakabilir, ya da tamamen renk değiştirip kurutabilir. Duyduğun her şey doğru olabilir, aslında… Herkesin saçı farklı tepki verebilir.

Çamaşır suyu kullanmak gerçekten tehlikeli bir şey. Saçın kimyasal yapısını bozabilir, çok ciddi kurumalara ve dökülmelere neden olabilir. Saçınızın rengi evet, açılabilir ama bu işlem saçı o kadar zayıflatır ki, birkaç yıkamadan sonra kırılmalar, dökülmeler başlayabilir. Çamaşır suyu aslında saçın saç telinin üst kısmındaki proteinleri ve doğal yağları yok eder, bu da saçı çok hassas hale getirir. Yani evet, kimyasal bir açıcı kullanmak saçınıza zarar verebilir. Eğer doğal bir renk açma istiyorsanız, profesyonel kuaförler tarafından önerilen ürünleri kullanmanız çok daha sağlıklı olur. Saçınızın sağlığını tehlikeye atmak istemiyorsanız, bu tür yöntemlerden kaçınmak daha mantıklı.

Geri
Üst Alt