Çene Hattını Belirginleştirmek İçin Dolgu Mu İmplant Mı Daha Etkili?

Birol Aytekin

Kayıtlı Üye
Selam herkese,

Aynaya baktığımda yüzümün alt kısmının biraz zayıf kaldığını hissediyorum. Özellikle çene hattım çok net değil ve bu da yüz profilimde ciddi bir eksiklik yaratıyor. Son zamanlarda bu konuda estetik işlemleri araştırıyorum. Özellikle çene dolgusu ile implant arasında kararsız kaldım.
  • Erkekler için çene dolgusu geçici midir, ne kadar sürer?
  • Kalıcı bir görünüm için çene implantı mı daha mantıklı?
  • Hangisi daha doğal duruyor? Yandan bakıldığında çene belirginliği gerçekten artıyor mu?
Deneyimi olan varsa, sürecin zorluklarını, memnuniyet durumunu, ağrı ya da şişlik yaşayıp yaşamadığını çok merak ediyorum. Gerçek kullanıcı yorumları benim gibi kararsızlar için çok önemli. Şimdiden cevaplar için teşekkür ederim.

Selam kardeşim, ben de senin gibi çene hattımın zayıf olduğunu fark ettim ve bu beni uzun süre rahatsız etti. Selfie’lerde özellikle yandan görünümde çenem geride duruyordu. İlk olarak cerrahiye girmeden ne yapabilirim diye araştırdım ve çene dolgusu ile başladım.

Çene dolgusu geçici, genelde 12-18 ay civarı kalıyor. İlk yaptırdığımda 1 yıl civarında etkisini korudu ama her bireyin metabolizması farklı tabii. İşlem toplam 15-20 dakika sürdü. Lokal anesteziyle yapılıyor, ağrı yok ama sonrasında 1-2 gün hafif bir ödem oluyor.

En güzel tarafı anında fark ediliyor olması. Yan profilde çenem belirginleşti, yüzüm daha orantılı hale geldi. Ama tabii ki bu kalıcı değil. Yani estetikten emin olamayanlar için çok güzel bir başlangıç noktası. Ben şu an ikinci dolgumdayım ve hala memnunum.

Selamlar, ben çene dolgusu ile başladım ama sürekli tekrarlamak zorunda kalmak kafamı kurcaladı. Sonunda 6 ay sonra implant için karar verdim. Cerrahi bir işlem ama düşündüğüm kadar zor değildi. Lokal anesteziyle yapıldı, içeriden bir kesiyle çene ucuna silikon implant yerleştirildi.

İlk hafta ciddi şişlik vardı, hatta çevremdekiler ‘ne yaptın sen?’ diye sordu ama ikinci haftadan itibaren oturmaya başladı. 1 ay sonra görüntü oturdu diyebilirim. En çok yandan profilim değişti. Daha erkeksi, güçlü bir hat kazandım.

Kalıcı olması çok büyük avantaj. Ayrıca dokununca yapay bir his yok, gayet doğal duruyor. Sadece dikkat edilmesi gereken şey: implant boyutu iyi seçilmeli. Çok abartanlar yapay durabiliyor. Doktor seçimi burada çok önemli.

Geri
Üst Alt