Çenem ve Boyun Bölgemde Sürekli Tekrar Eden Sivilceler Çıkıyor, Neden Sadece Orası?

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan Duru
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

Duru

Kayıtlı Üye
Yüzüm genel olarak sakin ama özellikle çene altı ve boyun kenarlarında sürekli tekrarlayan sivilceler çıkıyor. Bazen ağrılı oluyor, bazen hiç uç vermeden içerde kalıyor. En kötüsü de geçiyor gibi oluyor ama sonra yine aynı yerden çıkıyor…

Adet dönemiyle mi ilgili diye düşündüm, takvim tuttum ama düzenli bir bağlantı göremedim. Hormonal mi, yoksa kullandığım cilt ürünleri mi tetikliyor, gerçekten anlayamıyorum.

Bu bölgede tekrar tekrar çıkan sivilcelerle baş eden var mı? Ne kullandınız, ne işe yaradı?
Gerçekten işe yarayan bir yöntem ya da ürün varsa duymak isterim çünkü yüzüm temizken bile sadece o bölge moralimi bozuyor.
Sizde işe yarayan şey neydi?

Benim de çene altı ve boyun çizgisinde çıkıyordu, özellikle stresli zamanlarda ya da uykusuz kalınca alevleniyordu. Doktorum bunun hormonal kaynaklı olabileceğini söyledi ve düşük doz retinoid içeren bir krem verdi. Ama en çok işe yarayan şey sabırlı olup rutini sadeleştirmek oldu. Ayrıca lavanta yağı içeren lokal bir ürün bende gerçekten etkili oldu. Denemeye değer 🌿

Birebir aynı sorunu yaşadım ve resmen takıntı haline gelmişti. Sürekli aynı yerden çıkması çok sinir bozucuydu. Benim için dönüm noktası, çeneye elimi götürmeyi bırakmak ve tıraş sonrası mutlaka anti bakteriyel jel kullanmak oldu. Ayrıca çinko takviyesi başladım, 1 ayda bile fark ettirdi. Cildine zarar vermeden ama kararlı davranınca toparlıyor, umutsuz olma.

Geri
Üst Alt