Cildiyenin Verdiği Saç İlaçları Gerçekten Saç Çıkarır Mı?

Doğan Özükar

Kayıtlı Üye
Yaklaşık iki yıldır saçlarım giderek seyreliyordu. Özellikle ön çizgide açıklık belirginleşince moralim bozuldu. O kadar çok ürün denedim ki; serumlar, bitkisel yağlar, vitaminler... Ama hiçbirinde “gerçek sonuç” göremedim. En sonunda “artık uzmanına gideyim” dedim ve cildiyeye gittim.

Doktor saç derimi inceledi, birkaç kan testi istedi. Sonra minoksidil içerikli bir solüsyon ve finasterid önerdi. “Sabırla kullan” dedi. İlk başta tereddüt ettim. Çünkü internette herkes bir şey yazıyor: kimisi “saç çıkarıyor” diyor, kimisi “boşuna uğraşma.”

İlk iki ay pek fark olmadı, hatta biraz daha döküldü. Ama üçüncü ay civarı küçük tüyler fark ettim. O an içimden “belki gerçekten işe yarıyor” dedim. Şimdi beşinci aydayım, bazı bölgelerde belirgin doluluk var ama tamamen kapanmadı tabii.

Gerçekten cildiyenin verdiği ilaçlar saç çıkarıyor mu, yoksa bu da sadece dökülmeyi yavaşlatan geçici bir çözüm mü?

Ben 7 aydır minoksidil kullanıyorum. İlk 2 ay dökülme arttı, moralim bozuldu ama doktor “normal” dedi. Şimdi bebek tüyleri kalınlaşmaya başladı. Yani evet, işe yarıyor ama sabır şart. 1-2 ayda mucize beklememek gerekiyor.

Cildiyenin verdiği ilaçlar doğruysa etkili oluyor. Ben finasterid + minoksidil kombinasyonuyla ciddi toparladım. Dökülmeyi durdurmak zaten %70 başarı demek. Çıkanlar bonus gibi düşün.

Benim tecrübem karışık. Minoksidil bende kaşıntı yaptı, bıraktım. Finasterid işe yaradı ama yan etkiler korkuttu. Yine de saç çizgim sabitlendi, daha fazla açılmadı.

Eğer genetik dökülmeyse tamamen geri dönmesi zor ama cildiye ilaçları dökülmeyi ciddi oranda durduruyor. En azından saç incelmesini engelledi bende.

Ben 1 yıl düzenli kullandım. İlk başta inanmıyordum ama sabırlı olunca işe yaradığını gördüm. Şu an saç ekimine bile gerek kalmadı.

Geri
Üst Alt