Cilt Gençleştirme Tedavileri Hangi Kliniklerde Yapılmalı?

Zehra Dinçer

Kayıtlı Üye
Yaş ilerledikçe cildimdeki yorgunluk belirginleşti. Eskiden sabahları ayna karşısında enerjik hissederdim, şimdi solgun bir yüzle karşılaşıyorum. İnternette “cilt gençleştirme tedavileri” diye arattım, karşımda yüzlerce seçenek çıktı: PRP, mezoterapi, lazer, karbon peeling, altın iğne... Ama hangisi bana uygun, hangi klinik gerçekten güvenilir, inanın bilmiyorum.

Her yer “en son teknoloji cihazlar bizde” diye yazıyor ama anlamak zor. Bazı kliniklerde dermatolog bulunuyor, bazılarında sadece estetisyen çalışıyor. Biri “doktor şart değil” diyor, öteki “doktor kontrolü olmadan asla” diye uyarıyor. Arada kalıyorum. Çünkü bu tarz işlemler sonuçta cilde müdahale; yanlış yapılırsa uzun süre toparlanmak zor olabiliyor.

Geçen ay bir kliniğe gittim, sadece danışma için. Ortam çok güzeldi ama bana önerilen işlemler arasında neye ihtiyacım olduğunu değil, ne satabileceklerini düşündüklerini hissettim. Bu da moralimi bozdu. Gerçekten cildim için iyi bir şey yapmak istiyorum ama ticari yaklaşan yerler insanı soğutuyor.

Sizce cilt gençleştirme tedavileri mutlaka dermatolog bulunan kliniklerde mi yapılmalı, yoksa deneyimli bir estetisyen yeterli mi olur? Kendi deneyiminiz nasıl oldu, siz nerede yaptırdınız?

Benim cildim hassas olduğu için dermatolog kontrolünde yaptırdım. PRP ile mezoterapiyi kombine ettiler, çok memnun kaldım. Cilt yenilenmesi birkaç seansta fark ediliyor. Klinik seçerken mutlaka doktorun adını araştırın, rastgele gitmeyin.

Oyla 0
Ben önce güzellik merkezinde yaptırmıştım ama istediğim etkiyi alamadım. Sonra doktorlu bir kliniğe geçtim, aradaki fark inanılmazdı. Cilt analizi yaptılar, ihtiyaca göre plan çıkardılar. Artık başka yere gitmem.

Oyla 0
Ben lazerle cilt gençleştirme yaptırdım. Yapan kişi tecrübeli olunca sonuç çok iyi oldu. Ama cihaz markası da önemliymiş, sonradan öğrendim. Bazı yerler aynı işlemi eski cihazla yapıp ucuz gösteriyor.

Oyla 0
Deneyimli bir estetisyen de iyi sonuç verebilir ama bence doktor kontrolü olması iç rahatlatıyor. Benim doktorum süreci çok güzel açıkladı, sonrasında bakım önerilerini bile yazılı verdi. Böyle yerler güven veriyor.

Oyla 0
Ben ilk seansta bile fark gördüm ama en önemlisi doğru teşhis. Bazı yerler herkese aynı işlemi öneriyor. Cildinin neye ihtiyacı olduğunu anlamayan biri risk alıyor. O yüzden doktor şart diye düşünüyorum.

Oyla 0
Geri
Üst Alt