Cilt Tipine Göre Kadınlar Hangi Bakım Ürünlerini Kullanmalı?

Funda Aytar

Kayıtlı Üye
Cilt bakımıyla biraz ilgilenmeye başlayınca en çok duyduğum şey “cilt tipine uygun ürün kullan” oldu ama açıkçası bunun pratikte ne anlama geldiğini uzun süre anlayamadım. Yağlı cilt, kuru cilt, karma cilt, hassas cilt derken herkes farklı bir şey söylüyor. Bir ürün birine çok iyi gelirken bende neden sivilce yaptığını sorgulayıp durdum.

Benim cildim mesela T bölgemde yağlı, yanaklarımda daha kuru ve dönem dönem de hassaslaşıyor. Bu yüzden tek bir kategoriye koymak zor oluyor. Yağlı ciltler için denilen ürünler yanaklarımı kurutuyor, kuru cilt ürünleri ise alnımda sivilce yapabiliyor. Bu dengeyi kurmak gerçekten zor.

Ayrıca “her cilt tipine uygun” denilen ürünlere de artık çok inanmıyorum. İçeriklere baktıkça cilt tipine göre bazı maddelerin özellikle seçilmesi ya da kaçınılması gerektiğini fark ettim. Ama içerik okumak da başlı başına bir iş.

Cildimi daha iyi tanıyıp ona göre doğru ürünleri seçmek istiyorum. Ne eksik ne fazla, gerçekten ihtiyaca yönelik bir bakım arıyorum.

Cilt tipine göre kadınlar hangi bakım ürünlerini tercih etmeli, ürün seçerken nelere dikkat edilmeli?

Yağlı ciltliyim ve jel formda ürünler benim için hayat kurtarıcı oldu. Krem yapılı ürünler bende hemen sivilce yapıyor. Cilt tipine uygun doku seçmek çok önemli.

Oyla 0
Kuru ciltliyim ve uzun süre yanlış ürün kullandığımı fark ettim. Köpük temizleyiciler cildimi daha da kurutuyormuş. Daha nazik, krem formda ürünlere geçince farkı gördüm.

Oyla 0
Kuru ciltliyim ve uzun süre yanlış ürün kullandığımı fark ettim. Köpük temizleyiciler cildimi daha da kurutuyormuş. Daha nazik, krem formda ürünlere geçince farkı gördüm.

Oyla 0
Hassas ciltliyim ve içerik okumayı öğrendikten sonra cildim toparlandı. Parfüm ve alkol içeren ürünlerden uzak durunca kızarıklıklar azaldı.

Oyla 0
Cilt tipine göre ürün seçmek gerçekten çok önemli. Doku, içerik ve kullanım sıklığı cilt tipine göre ayarlanmalı. “Herkese uygun” ürün diye bir şey yok.

Oyla 0
Geri
Üst Alt