Ciltte Ağırlık Yapmayan Fondöten Kullanan Var mı?

Miray Sezer

Kayıtlı Üye
Fondöten sürmeyi seviyorum ama bazıları yüzümde yapış yapış, ağırlık hissi veriyor ve gün içinde bunu çıkarmak istiyorum. Bu yüzden hafif ama kapatıcılığı orta derecede olan fondöten arıyorum. Özellikle günlük kullanımda “yüzümde bir şey yokmuş gibi” hissettiren ürünler ilgimi çekiyor.

Daha önce ince yapılı fondötenler denedim ama bazıları kapatıcılık konusunda yetersiz kaldı, bazıları ise gün içinde sanki cildimde toplanıyormuş gibi hissettirdi. Bu yüzden doğru dengeyi bulmakta zorlanıyorum.

Ciltte ağırlık yapmadan doğal duran ve hafif hissi olan fondöten öneriniz var mı?

Ben hafif kapatıcı fondötenleri seviyorum. Nemlendirici üzerine ince bir kat şekilde uygulayınca hiç ağırlık hissi vermiyor ama cilt tonu eşitleniyor. Gün boyu da rahatsız etmiyor.

Oyla 0
BB kremler de çok iyi çözüm oldu benim için. Kapatıcılık fondötenden az ama cilt gibi duruyor, ağırlık yok. Çoğu zaman BB krem + az pudra bana yetiyor.

Oyla 0
Saten bitişli fondötenler de ağır his yapmadan güzel duruyor. Çok mat olanlar bazen kuru hissettiriyor ama satin/serum bitişli olanlar daha hafif hissettiriyor.

Oyla 0
Kullandığım hafif yapılı ürünler gün içinde sanki yokmuş gibi oluyor. Özellikle sıcak günlerde bu tarz ürünlerle daha rahat hissediyorum.

Oyla 0
Hafif fondöten kullanırken mutlaka iyi bir nemlendirici şart. Nem dengesi iyi olmazsa fondöten kuru ve ciltte katman hissi veriyor. Doğru kombinasyonla ağırlık hissi olmuyor.

Oyla 0
Geri
Üst Alt