Ciltte Pullanma ve Kuruluk Neden Olur, Ne Yapmalıyım?

Irmak Yeşildağ

Kayıtlı Üye
Son birkaç aydır cildim inanılmaz kurudu. Ne krem sürsem de fayda etmiyor, özellikle sabahları yüzümü yıkadıktan sonra cildim geriliyor ve pullanıyor. Makyaj yapmak bile zorlaştı çünkü fondöten her yeri kabuk kabuk gösteriyor. Önceden karma bir cildim vardı, ama şimdi yanaklarım ve alnım tamamen kurudu. Hava değişiminden mi, yoksa kullandığım ürünlerden mi bilmiyorum.

Artık kendi kendime çözüm aramak yerine doktora gitmeye karar verdim. “Cilt kuruluğu için hangi bölüme gitmeliyim?” diye araştırınca herkes aynı şeyi söylüyordu: Dermatoloji (cildiye). Randevumu aldım, doktor cildimi inceledi, birkaç soru sordu. Meğer fazla temizleyici kullanıyormuşum, yüzümü günde iki kez sabunla yıkamak cildin doğal yağ dengesini tamamen bozuyormuş. Ayrıca soğuk hava da etkiliyormuş.

Doktor bana yoğun nemlendirici, yumuşak içerikli temizleyici ve bol su önerdi. Üç hafta içinde fark ettim, cildim eski yumuşaklığını geri kazandı. Artık kurulukla savaşmıyorum, sadece cildimi koruyorum.

Cildinizde kuruluk ya da pullanma olduğunda siz ne yapıyorsunuz? Evde mi çözüyorsunuz, yoksa direkt dermatolojiye mi gidiyorsunuz?

Benim cildim de özellikle kış aylarında kupkuru oluyor. Dermatolojiye gittiğimde bana sabun yerine jel temizleyici önerdi. Ayrıca her gün nem maskesi yapmamı söyledi. Gerçekten fark etti. Artık cildim daha sakin ve dengeli. Kurulukla uğraşan herkesin bir kere cildiye görmesi gerekiyor.

Oyla 0
Bende de aynı problem vardı. Sürekli yüzümü yıkadığım için cildim bariyerini kaybetmiş. Doktorum nem bariyerini güçlendiren bir krem yazdı. Üç hafta sonra cildim toparlandı. Meğer çok fazla ürün kullanmak bazen zarar veriyormuş. Artık sade bir bakım rutini uyguluyorum.

Oyla 0
Cilt kuruluğu bende de mevsim geçişlerinde artıyor. Doktorum içten destek için omega takviyesi önerdi. Su içmek de çok fark ettiriyor. Nemlendiriciye ek olarak güneş koruyucu da kullanıyorum. Küçük detaylar ama hepsi birleşince etkisi büyük oluyor.

Oyla 0
Ben cildimi aşırı yıkıyordum, temizlenince daha iyi olur sanıyordum. Meğer tam tersiymiş. Dermatolog, cildimin doğal yağ tabakasını bozduğumu söyledi. Artık nazik temizleyici kullanıyorum. Gerçekten cilt nefes alıyor. Kurulukla uğraşanlar buna dikkat etmeli.

Oyla 0
Benim kuruluğum stresle de artıyordu. Dermatolojiye gittim, hem krem verdi hem de düzenli uyku önerdi. Uykusuzluk bile cildi kurutuyormuş. Şimdi cildim hem daha nemli hem daha parlak. Bazen çözüm sadece ürün değil, alışkanlıkları değiştirmekte.

Oyla 0
Geri
Üst Alt