Deniz Tatilinde Güneş Kremi Kaç Saatte Bir Yenilenmeli?

Zelal Demirkan

Kayıtlı Üye
Yaz tatiline giderken valizime ilk koyduğum şey güneş kremi oluyor ama iş uygulamaya gelince kafam karışıyor. Herkes “sık yenile” diyor ama bu tam olarak ne kadar sık demek bilmiyorum. Sabah deniz kenarına gidiyorum, kremi sürüyorum ama öğleden sonra omuzlarımda yine hafif kızarma oluyor. Acaba yanlış mı kullanıyorum?

Etiketlerde genelde “suya dayanıklı” yazıyor ama denize girip çıktıktan sonra hâlâ etkili mi emin değilim. Bazı markalar “4 saate kadar korur” diyor, bazıları “her yüzmeden sonra yenileyin” diyor. Güneşin altında sürekli krem tazelemek pratik değil ama yanık riskini de almak istemiyorum.

Bir arkadaşım “her 2 saatte bir mutlaka yenile” dedi, diğeri “havluyla kurulandıktan sonra mutlaka tekrar sür” diye uyardı. Gerçekten bu kadar sık gerek var mı, yoksa bu bir pazarlama taktiği mi?

Sizce deniz tatilinde güneş kremi kaç saatte bir yenilenmeli? Gerçekten fark ediyor mu?

Ben her iki saatte bir yeniliyorum, özellikle denize girdiysem mutlaka tekrar sürüyorum. Suya dayanıklı olanlar bile zamanla etkisini kaybediyor. Düzenli yenilemek cilt yanıklarını tamamen önlüyor.

Oyla 0
Suya dayanıklı yazan kremler bile havluyla silinince etkisini kaybediyor. O yüzden denizden sonra ve her terlemeden sonra tekrar sürmek gerekiyor. Aksi halde koruma azalıyor.

Oyla 0
Ben sprey formunda olanları tercih ediyorum, hem pratik hem kolay yenileniyor. Plajda iki saatte bir yeniden sıkıyorum. Hiç yanma yaşamadım, cildim sağlıklı kaldı.

Oyla 0
Güneş altında uzun kalıyorsan 1,5–2 saatte bir mutlaka yenile. Özellikle öğlen saatlerinde koruma çok daha önemli. Akşam da cilt bakımını atlama, aloe vera kullan.

Oyla 0
Ben sabah çıkmadan sürüp öğlen bir kez yeniliyorum, yeterli oluyor. Ama deniz sonrası mutlaka tekrar sürmek şart. Güneş koruması cilt sağlığı için ihmal edilmemeli.

Oyla 0
Geri
Üst Alt