Doğal Cilt Bakımı Kadınlarda Gerçekten İşe Yarıyor Mu?

Melodi Akyol

Kayıtlı Üye
Son zamanlarda “doğal cilt bakımı” konusu her yerde karşıma çıkıyor. Evde yapılan maskeler, bitkisel yağlar, kimyasalsız ürünler derken insan ister istemez kafası karışıyor. Bir yandan doğal olan her şey daha güvenliymiş gibi geliyor, diğer yandan da “her doğal şey cilt için iyi midir?” sorusu aklımı kurcalıyor.

Ben de dönem dönem doğal yöntemlere yöneldim. Bal, yoğurt, kil maskeleri, çeşitli yağlar denedim. Bazıları kısa vadede iyi hissettirdi ama uzun vadede gerçekten fayda sağladı mı, emin değilim. Hatta bazı yağları kullandıktan sonra cildimde minik sivilceler çıktığı da oldu. O zaman “doğal ama bana uygun değil” gerçeğiyle yüzleştim.

Bir de sosyal medyada herkesin cildi farklıyken aynı tariflerin önerilmesi beni düşündürüyor. Birine iyi gelen diğerine neden zarar verebiliyor? Doğal bakım gerçekten profesyonel ürünlerin yerini tutabilir mi, yoksa sadece destekleyici mi olmalı? Tamamen doğal bir rutinle sağlıklı bir cilt mümkün mü, yoksa bu biraz romantize mi ediliyor?

Ben cildime zarar vermeden, bilinçli şekilde bakım yapmak istiyorum. Doğal yöntemleri tamamen reddetmek de istemiyorum ama her şeyi sorgusuz sualsiz denemeye de çekiniyorum.

Doğal cilt bakımı kadınlarda gerçekten işe yarıyor mu, hangi durumlarda faydalı, hangi noktalarda dikkatli olmak gerekiyor?

Ben doğal maskeleri arada bir destek olarak kullanıyorum. Sürekli yapınca cildim yoruluyor. Doğal ama ölçülü olunca daha faydalı geliyor bana.

Oyla 0
Doğal yağlar bende hiç iyi sonuç vermedi. Cildim sivilceye meyilli olduğu için gözeneklerim tıkandı. Her doğal şey herkes için uygun değil bence.

Oyla 0
Doğal bakım tek başına yeterli olmadı benim için. Ama kimyasal ürünlerle birlikte dengeli kullandığımda cildim daha sakin oldu.

Oyla 0
Doğal cilt bakımı doğru şekilde ve cilt tipine uygun kullanıldığında işe yarayabilir. Ama mucize beklememek ve her doğal ürünü masum sanmamak gerekiyor. Dengeli yaklaşım en sağlıklısı.

Oyla 0
Geri
Üst Alt