Evde Doğal Cilt Bakımı Yapan Var Mı, Gerçekten İşe Yarıyor Mu?

Oktay Demir

Kayıtlı Üye
Sosyal medyada sürekli “doğal bakım” videoları görüyorum. Bal, yoğurt, zeytinyağı, kil maskeleri… Herkesin elinde bir karışım var. Ama içimden hep “gerçekten işe yarıyor mu, yoksa placebo mu bu işler?” diye geçiyor.

Bir yandan denemek istiyorum, çünkü kimyasal ürünlere biraz mesafeliyim. Öte yandan yanlış bir şey yapıp cildimi mahvetmekten korkuyorum.

Cildim yağlı, bazen sivilce çıkıyor. O yüzden ağır yağ bazlı şeylerden çekiniyorum. Ama evde doğal yollarla, gerçekten işe yarayan bir bakım mümkünse, denemek isterim.

Kendi hazırladığı karışımlarla fayda gören var mı aranızda?

Hangileri işe yarıyor, hangileri boşa zaman kaybı?

Ben bir dönem sadece ev yapımı maskelerle denedim. Kil + limon karışımı ilk başta iyi geldi ama sonrasında cildimi kuruttu. Doğal diye her şey faydalı olmuyor. Yine de haftada bir bal maskesi iyi geliyor, yumuşatıyor.

Oyla 0
Benim annemden kalma tarif: yoğurt ve bal karışımı. Özellikle tıraş sonrası kızarıklığı alıyor. Ama düzenli yapmak gerekiyor, bir kere sürüp mucize beklememek lazım. Üstelik tamamen doğal, zararı yok.

Oyla 0
Doğal yöntemlerin hepsi aynı değil. Ben zeytinyağını yüzüme sürdüm, felaket oldu, gözenekler tıkandı. Ama kil maskesi gerçekten işe yarıyor. Cildi arındırıyor, özellikle burnumun etrafındaki siyah noktaları azaltıyor.

Oyla 0
Ben biraz araştırarak ilerledim. Elma sirkesiyle tonik yapıyorum, suyla seyrelterek. Ciltteki fazla yağı dengeliyor ama dikkatli olmak şart, fazlası yakıyor. Doğal yöntem işe yarıyor ama doz önemli.

Oyla 0
Bence doğal ürünler işe yarıyor ama sabır istiyor. Ben haftada bir kil maskesi, her sabah gül suyu kullanıyorum. Cilt daha temiz görünüyor, özellikle sabah o yağlı his kayboldu. Kimyasal üründen farkı zamanla belli oluyor.

Oyla 0
Geri
Üst Alt