Evde Yapılan Doğal Maskeler Gerçekten Cilde Fayda Sağlıyor Mu?

Miray Sezer

Kayıtlı Üye
Son zamanlarda hazır ürünlerden biraz uzaklaşıp evde yapılan doğal maskelere yönelmeyi düşünmeye başladım. Bal, yoğurt, yulaf, kil gibi malzemelerle yapılan tarifler internette çok övülüyor ama açıkçası hangisi gerçekten işe yarıyor, hangisi sadece trend ayırt etmek zor. “Doğal” denince kulağa güvenli geliyor ama her doğal şey cilt için iyi midir, bundan emin değilim.

Bazı maskeleri denediğimde cildim ilk anda yumuşacık oluyor ama ertesi gün sanki biraz hassaslaşmış gibi hissediyorum. Acaba yanlış malzeme mi kullandım, yoksa cildim bu tür karışımlara uygun değil mi? Limon gibi asidik şeylerin zararlı olabileceğini sonradan öğrendim, bu da beni biraz tedirgin etti açıkçası.

Bir de düzenli kullanım konusu var. Haftada bir mi yapılmalı, ayda bir mi, yoksa sadece ihtiyaç duyulduğunda mı? Hazır maskeler belli testlerden geçiyor ama evde yapılan tariflerde tamamen deneme yanılma var gibi geliyor. Yine de doğru yapıldığında gerçekten fayda sağlayanlar da vardır diye düşünüyorum.

Evde bakım fikrini seviyorum ama cildime zarar vermekten de korkuyorum.

Sizce evde yapılan doğal maskeler gerçekten cilde faydalı mı, yoksa kontrollü olmak mı gerekiyor?

Ben evde maske yapmayı seviyorum ama seçici davranıyorum. Bal ve yulaf benim cildime çok iyi geliyor. Ama limonlu tarifleri asla denemiyorum. Bir kere yaptım, cildim günlerce kızarık kaldı. Bence doğal maskeler işe yarıyor ama her tarif herkese uygun değil.

Oyla 0
Evde yapılan maskeleri destekleyici olarak görüyorum. Yani profesyonel ürünlerin yerini tutmaz ama arada bir yapınca cildi rahatlatıyor. Kil maskesini ayda bir yapıyorum, gözeneklerim gerçekten daha temiz hissediyor. Fazlası bence zarar.

Oyla 0
Dermatoloğum bana şunu söylemişti: “Doğal maske yapılabilir ama cildi yakacak, tahriş edecek içeriklerden uzak durulmalı.” Ben bu mantıkla ilerliyorum. Bal, yoğurt, yulaf gibi nazik içerikler düzenli ama seyrek kullanıldığında gerçekten fayda sağlıyor.

Oyla 0
Benim cildim hassas olduğu için çoğu doğal tarif bana ağır geliyor. O yüzden artık sadece tek içerikli maskeler yapıyorum. Mesela sadece bal ya da sadece kil. Karışım ne kadar basitse o kadar iyi sonuç alıyorum.

Oyla 0
Evde bakım fikri güzel ama bilinçli olmak şart. İnternette gördüğümüz her tarifi denemek riskli. Ben önce küçük bir alanda deniyorum. Böyle yapınca sorun yaşamadım. Kontrollü olunca doğal maskeler güzel bir destek oluyor.

Oyla 0
Geri
Üst Alt