Yıpranmış Saçlar İçin Evde Yapılan Bakımlar Gerçekten İşe Yarıyor Mu?

Birsen Sözlü

Kayıtlı Üye
Saçlarım bir süredir oldukça yıpranmış durumda ve artık kuaför bakımlarına sürekli gitmek hem maddi hem de manevi olarak beni yoruyor. Bu yüzden evde yapılan bakımlara daha çok yönelmeye başladım. Yağ karışımları, ev yapımı maskeler, doğal içerikler… İnternette o kadar çok öneri var ki hangisi gerçekten işe yarıyor ayırt etmek zor.

Bazı bakımları yaptığımda saçlarım ilk başta yumuşak ve canlı görünüyor ama birkaç gün sonra sanki hiçbir şey yapmamışım gibi eski haline dönüyor. Bu da beni “acaba bu evde yapılan bakımlar sadece geçici mi” diye düşündürüyor. Gerçekten saçın yapısını iyileştiren bir etkisi var mı, yoksa sadece anlık bir his mi sağlıyorlar emin olamıyorum.

Kuaför bakımlarına alternatif olabilecek evde çözümler var mı, bunu yaşayanlardan duymak istiyorum.

Yıpranmış saçlar için evde yapılan bakımlardan gerçekten kalıcı fayda gören oldu mu?

Ben evde yapılan bakımlardan tamamen vazgeçmedim ama beklentimi düşürdüm. Düzenli yaptığımda saçlarım daha yumuşak ve bakımlı duruyor ama tek başına mucize yaratmıyor. Yine de destek olarak faydalı.

Oyla 0
Yağ bakımları bende işe yaradı ama haftada birden fazla yapınca saçım ağırlaştı. Ölçüyü tutturmak çok önemli. Doğru sıklıkta yapınca yıpranmış görüntü biraz azaldı.

Oyla 0
Evde yaptığım bakımların asıl faydasını uzun vadede gördüm. Bir anda toparlamıyor ama düzenli yapınca saçlar daha dayanıklı oluyor. Sabırlı olmak gerekiyor.

Oyla 0
Açıkçası ben kuaför bakımına göre daha çok evde bakımdan memnunum. Çünkü ne kullandığımı biliyorum. Saçlarım yavaş yavaş toparladı, tamamen düzelmedi ama ilerleme var.

Oyla 0
Evde bakım tek başına yetmedi ama yanlış alışkanlıkları bırakınca işe yaradı. Isıyı azalttım, sert taramayı bıraktım. O zaman evde yaptığım bakımların etkisi daha net oldu.

Oyla 0
Geri
Üst Alt